Fokus på maritim forskning

29. november 2009Download Program

Der bliver sat fokus på de nyeste resultater af dansk maritime forskning, når den fjerde Blå Konference løber af stablen på landets største maritime uddannelsessted, SIMAC i Svendborg onsdag og torsdag – den 2. og 3. december. 

Forskere, repræsentanter fra Det Blå Danmark og studerende ved de maritime uddannelsessteder deltager i konferencen, som er en årligt tilbagevendende begivenhed. Målet er at sikre fokus på forskning, analyser og innovation med vægt på brugbare løsninger, som kan anvendes globalt.

Bag konferencen står Institut for Maritim Forskning og Innovation på Syddansk Universitet, netværket Europas Maritime Udviklingscenter samt SIMAC. 

– Konkurrencesituationen for dansk søfart er benhård. Vi er et højindkomst-land og kan ikke konkurrere på løn. Vi er nødt til at konkurrere på kompetencer og skal derfor hele tiden arbejde med udviklingsmulighederne, siger direktør Torben Jessen, SIMAC. – Som led heri har vi etableret Den Blå Konference, hvor vi får mulighed for at gå i clinch med de maritime vidensproducenter og vidensformidlere, høre om deres resultater og fortælle dem, hvad vi har brug for – hvad enten vi repræsenterer rederier, maritime virksomheder i land eller uddannelsesstederne. Derfor er der på konferencen også afsat tid til at netværke. 

Torben Jessen påpeger, at SIMACs næsten 800 studerende og omkring 45 undervisere spiller en vigtig rolle i udviklingen af dansk søfart:

– De er linket mellem den teoretiske forskning og den daglige virkelighed ude på skibene. Vores undervisere omsætter forskningsresultaterne til undervisning, og de studerende tager teorien med ud på skibene og prøver den af i virkeligheden – afdækker, om den kan bruges og vender tilbage med ny viden, der kan omsættes i nye opgaver og inspirere undervisningen.  

Ph.D.-seminar
Forud for Den Blå Konference er SIMAC vært for et to dages Ph.D.-seminar for maritime Ph.D.-studerende fra hele verden. Arrangører er Copenhagen Business School, Institut for Maritim Forskning og Innovation på Syddansk Universitet samt SIMAC.
 

– Også dette seminar er et led i vores bestræbelser på at fremme den maritime forskning og udvikling, og temaet er publicering og spredning af de Ph.D.-studerendes viden og resultater, siger SIMACs direktør.

SIMAC uddanner maskinmestre, skibsførere og – som det eneste sted i landet – duale skibsofficerer med kompetence til at have ansvar for både bro og maskine.

Yderligere oplysninger hos direktør Torben Jessen, SIMAC – tlf. 72 21 55 10.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php