Foredrag og udstilling med Bjarne Bekker på Svendborg Bibliotek

30. november 2009


Biblioteket på bloggen

I anledning af Bjarne Bekkers nye bog “Svendborghistorier”, som udkommer d. 4.december, er der både foredrag og udstilling på Svendborg Bibliotek i december måned.
Bjarne Bekker er journalist og forfatter til de lokalt berømmede bøger “Øhavets historier” og “Frederiks Øen”. Onsdag d. 9. december fortæller Bjarne Bekker spændende anekdoter og lune historier fra det gamle Svendborg.

Bogen og foredraget leder publikum på en nostalgisk byvandring tilbage til livet i den gamle købstad. Dengang,”Rosinpigen” og “Foska” boede i Kattesund og Boghvedemøllen.
 

Johannes Gryn skabte sunde børn i Foskanerbevægelsen, forløber for Nordisk Kelloggs, mens hans datter, Mølle Marie i hele 62 år sejlede sejlede Kapsejlads med toldkrydseren “Viking”.

Et andet omfangsrigt kapitel fortæller om kendte og ukendte politikeres gæstevisitter dengang, Svend Aage Andersen i tre årtier var jovial bykonge, og brugte sit talent for selvskabelighed til gavn og glæde for sin fødeby. Da bademester Valdemar Højlesen gemte statsminister og hans elskerinde i lejligheden over svømmehallen. Der blev sendt telegram fra Hans Hedtoft til statsministeriet: Vil kun forstyrres i tilfælde af krig!
Desuden møder vi også Børge Mik, Professor tribini, Mogens Amdi, Tjener Boldt, Erfred Fabricius, hele Danmarks Dirch og mange flere, personer som Bjarne Bekker alle har kendt eller mødt.

Billetter til denne nostalgiske Svendborg-aften på biblioteket kan købes fra den 25. november. I hele december måned, med start den 30. november, er der endvidere udstilling på biblioteket i tilknytning til Bjarne Bekkers nye bog. Udstillingen hedder “Svendborg gennem de sidste 50 år”. Her vil bl.a. udvalgte genstande og billeder fra bogens hovedpersoner være udstillet.

2 svar til Foredrag og udstilling med Bjarne Bekker på Svendborg Bibliotek

 1. inge karst
  2. september 2010 at 21:57

  Min mand og jeg kom d.d. kl. 17.45 til Svendborg bibliotek for at komme med på en bytur med Frede Bekker, idet jeg ofte læser dine intersante og levende beretninger/artikler i Fyens stiftstidende, og da jeg læste, at der var en bytur, mødte vi op, men blev oplyst, at man skulle have haft købt billet. Det var vi kke klar over, så hvit jeg husker fremgik det ikke af notitsen.
  Såfremt der bliver en bytur mere, er vi meget interesseret i at komme med.
  Vi kommer fra Haarby området. Evt. kunne vi få en personlig melding
  herom, så vi ikke kører forgæves en anden gang. Med venlig hilsen Inge Karst, Søbovej 5, 5683 Haarby

 2. Hanne Franck
  11. januar 2014 at 22:32

  Jeg har et bordeaux farvet ringbind i med 2 ringe.
  Det har et påtrykt rundt “guld” bomærke med en drenge-person omgiver af teksten : Foskaner.Bevægelsen.
  Kan det dateres? Materialet er “plast” ; jeg kender ikke selv dets alder, men da jeg vil sælge det, vil jeg blive glad, hvis du evt. kan oplyse, hvor meget sådan et ca. er værd. Venlig hilsen fra Hanne Franck, Haderslev

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php