Rudi Rusfort Kragh vinder pris i IT-Ministeriet

5. februar 2010


Prisoverrækkelse. På foto Cathrine Lippert fra IT- og Telestyrelsen, Rudi Rusfort Kragh og forskningsminister Helge Sander.
(Foto: www.couragedesign.dk)

Den lokale projektmager Rudi Rusfort Kragh fra Svendborg-firmaet Husets Web, blev i dag torsdag hædret af IT- og Videnskabsminister Helge Sander (V) i København. Det skete i forbindelse med afsløringen af vinderprojektet i IT- og Telestyrelsens store konkurrence ”Offentlige Data I Spil”.

– Skal vi styrke den digitale udvikling i Danmark, skal vi hele tiden udvikle nye digitale produkter og tjenester, sagde it- og videnskabsminister Hele Sander i dag ved afsløringen af vinderne på en stor konference i København.

– For at sætte fokus på mulighederne og for at engagere både borgere og virksomheder udskrev jeg sidste efterår en digital idékonkurrence om tjenester baseret på offentlige data. Konkurrencen har vist, at både danske borgere og danske virksomheder har mange – og gode – idéer til, hvordan offentlige data kan bruges til at skabe innovative og nyttige tjenester, sagde Helge Sander.

Vinderprojektet, som Rudi Rusfort Kragh står bag, er en avanceret energiberegner på nettet, hvor parcelhusejere efter få, lette indtastninger får en plan for energioptimering af sin bolig. Bag det brugervenlige og enkle design på www.husetsweb.dk gemmer der sig mere end 50.000 data, som kombineres på forskellige måder, herunder offentlige data som BBR. Resultatet er en handlingsplan konkret tilpasset det enkelte hus. Det er alle Danmarks 1,5 mio. parcelhuse, der kan beregnes og få individuelle energiplaner.
 

Tre år undervejs
Rudi Rusfort Kragh har arbejdet tre år på ideen, og har i den periode oplevet både opture og nedture.

– I starten troede ingen på, at man f.eks. kunne anvende BBR til noget, fortæller Rudi Rusfort Kragh.

– Vi lavede så en simpel beregner i 2008, hvor man tastede sin adresse, og ”lommeregneren” gav så et estimat på, hvad man kunne spare i varmeregning, hvis huset blev isoleret, og hvad det ville koste at isolere huset. Den simple beregner betød både, at myndighederne begyndte at kikke med nye øjne på værdien af BBR, og at Totalkredit lavede en kopi af systemet, uden om Husets Web.

– Det var en rystende oplevelse, fortæller Rudi Rusfort Kragh, og siden har også Rockwool lavet en beregner på samme grundlag.

– Vi kan glæde os over, at vi altså har lavet en ny beregningsstandard, og det er vi stolte af i dag. Men vi ville mere end det. Vi ønskede at give husejerne en konkret viden om, hvad han skal gøre, forklarer han.Husets Web har nu lavet en beregner hvor man får en handlingsplan, til hvad man skal gøre i sit eget hus. En handlingsplan, der anbefaler næsten det samme, som en energirådgiver, der besøger huset i to timer, vil nå frem til. Men her er det altså husejeren, der bruger 10 minutter bag computeren, som modtager denne viden kvit og frit.De tre vinderprojekter modtog hver 100.000 kr. til den videre udvikling. 

Hvem står bag Husets Web?
Helge Munk, Odense, it-entreprenør i Danmark. Bestyrelsesformand og investor i Husets WebSøren Thomsen, indehaver af arkitektfirmaet Arne Birk, Svendborg. Bestyrelsesmedlem og investor i Husets WebRudi Rusfort Kragh, direktør og ideudvikler i Husets Web 

Så let er det
1.Indtast www.husetsweb.dk
2.Indtast din privatadresse
3.Indtast husets alder, størrelse, antal beboere, materiale i ydervæg, varmekilde og isoleringstykkelse
4.Indtast din email-adresse
5.Du modtager en mail med handlingsplan og finansieringsforslag – tilpasset dit hus 

For mere information:
Direktør Rudi Rusfort Kragh; 51 78 95 92, . rudi.kragh@mail.dk

Læs også: Den Elektroniske Energiberegner udviklet i Svendborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php