Praktik-ambassadører sættes ind for flere praktikpladser

25. marts 2010


Praktik-Ambassadørerne hos Tina Vinther / Noa Noa.
Yderst fra venstre Tina Vinther, elev Nazdar Schmidt, daglig leder Natasa Elezovic, Tom Pelle, Allan Mariager, Stig Bøgh. Bagerst borgmester Curt Sørensen.
(Fotograf: Martin T. Davidsen.)

Stor mangel på elevpladser. Praktik-Ambassadører skal sætte fokus på problemet
  

– Problemet er stort i øjeblikket. Mange elever får ikke det optimale ud af deres uddannelse, når de ikke kan få elevpladser. Elevpladserne skaber netværk og giver erfaring. Elevpladser og uddannelse er vejen frem, for at vi knækker kurven med krise og stigende ledighed, understreger borgmester Curt Sørensen, Svendborg Kommune.
 
En stor del af løsningen bliver det nyetablerede Praktik-Ambassadørkorps. Her skal tre ambassadører fra Svendborg i tæt samarbejde med Erhvervsskolerne skabe det nødvendige fokus på problemet med manglende elevpladser.
 
I Svendborg Kommune er varehuschef Allan Mariager, Føtex, direktør Stig Bøgh, Jens Schultz A/S og direktør Tom Pelle, Hotel Svendborg udnævnt til Praktik-Ambassadører.
 
– Her er tre ambassadører, der indenfor dagligvarer, entreprenører og hoteller står stærkt i Svendborg. De er alle tre i positioner, hvor de kan skabe opmærksomhed, og så er de alle sammen vant til at tage elever. De kender til problematikken og er indstillet på at yde en indsats for at skabe flere elevpladser, fortæller erhvervskonsulent Helge Padegaard, Erhvervskontoret.
 
Indsatsen i Svendborg Kommune kommer ikke til at stå alene. Projektet med Praktik-Ambassadør bliver fulgt op på hele Fyn. Den 25. marts mødes alle ambassadørerne i Odense til et fælles arrangement på Kold College. Her vil den nye undervisningsminister Tina Nedergaard skitsere udfordring og muligheder. Målet for indsatsen er 150 nye elevpladser på Fyn i april og maj.  
 

Kommunen er traditionelt set en stor aftager af mange forskellige typer elever, og Svendborg Kommune vil også i år tage sin del. Netop nu afholdes der samtaler med kontorelever, og senere vil andre typer elevpladser blive slået op.
 
Også Svendborgs erhvervsdrivende har taget handsken op. Tina Vinther / Noa Noa i Gerritsgade efterlyser i øjeblikket en elev.
 

– Vi har hele tiden en elev hos os. Som daglig leder har jeg god erfaring med at have en ung elev i butikken. Og vi kan jo se på vores tidligere elever, at en elevplads hos fører til job, siger daglig leder i butikken Natasa Elezovic. 


Yderligere information:
Erhvervskonsulent Helge Padegaard, Svendborg Kommune, 6223 3737
Varehuschef Allan Mariager, Føtex, 6321 3000
Direktør Stig Bøgh, Jens Schultz A/S, 6221 2428
Direktør Tom Pelle, Hotel Svendborg, 6217 6313
Borgmester Curt Sørensen, Svendborg Kommune, 62233100, 2869 3237

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php