Glassamling for feinschmeckere under hammeren

30. marts 2010


Antikke vinglas, portvinsglas, Frimurerglas, champagnefløjter, lommelærker og karafler er blot nogle af de glastyper, der kommer under hammeren hos Svendborg Auktionerne, når en specialauktion i særklasse løber af stablen.

Svendborg Auktionerne afholder særauktion over Børge Olesens glassamling Langfredag den 2.April kl.13:00

Antikke vinglas, portvinsglas, Frimurerglas, champagnefløjter, lommelærker og karafler er blot nogle af de glastyper, der kommer under hammeren hos Svendborg Auktionerne, når en specialauktion i særklasse løber af stablen.
 
Gennem mere end 40 år har sydfynske Børge Olesen opbygget en privat samling af alverdens glas fra fortrinsvis Holmegaard, Mylenberg og Aalborg Glasværk. Samlingen er én af de største og mest unikke i Danmark og dermed på størrelse med eksempelvis Holmegaard Glasværks og Peter F. Heerings egne samlinger.
 
– Jeg har hørt glaseksperter sige, at auktionen er den største glasbegivenhed, der har fundet sted de seneste 30 år. Og dedikerede samlere er da også parat til både at droppe påskefrokoster og tage lån i huset for at kunne erhverve sig nogle af de flotte, sjældne og antikke glas. Så det er uden tvivl et helt særligt arrangement, fortæller auktionsleder Jan Helmer.
 
Børge Olesens samling har senest været udstillet på en stor særudstilling i Odense og inden da været udførligt omtalt i antikvitetsmagasinet Antik og Auktion – og siden da er den kun blevet udbygget og forfinet af den fynske glassamler, som nu alligevel har valgt at give slip på sit livsværk.
 
– Selvom det er en velovervejet beslutning, har samlingen naturligvis stadig en helt særlig betydning for Børge Olesen. Derfor vil han også selv være til stede under auktionen for at fortælle lidt om glassene undervejs. På den måde bliver det en oplevelse for både eksperter, samlere og private, slutter Jan Helmer, som glæder sig til at styre slagets gang.
 
Inden hammeren falder, kan glassamlingen med 500 katalognumre nærstuderes med tekst og billeder på Svendborg Auktionernes hjemmeside www.svendborg-auktionerne.dk fra den 30. marts eller på eftersyn i auktionshuset Skærtorsdag og Langfredag.
  
Auktion over Børge Olesens glassamling Langfredag d. 2. april kl. 13
 

Eftersyn & auktion

Svendborg Auktionernes auktionshus på Nordre Ringvej 18, 5700 Svendborg. Skærtorsdag den 1. april klokken 10-15 og Langfredag den 2. april fra kl. 10 Auktionen starter Langfredag den 2. april kl. 13. 

Kontakt

Svendborg Auktionerne på tlf. 6221 2231 eller til auktionsleder Jan Helmer på 4071 2231 Mail: jan@svendborg-auktionerne.dk 
Her kan også rekvireres yderligere fotos og info om auktionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php