Arkitekturprisen blev ikke sparet bort!

13. april 2010


Svendborg Kommune har stadig en arkitekturpris. Udvalget for Teknik- og Miljø besluttede  i går at bevare præmieringsordningen.
Af:
CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Udvalget for Teknik- og Miljø besluttede på udvalgsmødet i går, at bevare Svendborg Kommunes Arkitekturpris. Præmieringsprisen, som den hed indtil 2007, var lagt ud som en del af de rammebesparelser som Svendborg Kommune skal spare i 2010- 2013, og hvor udvalget skal finde i alt 4,096 mio. kroner. Men udvalgsmedlemmerne valgte altså at bevare Arkitekturprisen for Svendborg Kommune. Der sendes dermed et klart signal om, at man fra politisk side fortsat ønsker at fremme arkitekturens muligheder i kommunen. 

Arkitekturprisen
, eller Præmieringsprisen som den hed fra starten, blev introduceret af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn i 1971 som en præmieringsordning af godt byggeri i kommunen. Ordningen blev i 1979 overtaget og videreført af Svendborg Kommune. Et flertal af politikere i Teknisk Udvalg i Svendborg Kommune besluttede i foråret 2005, at udvalget skulle ophøre med at uddele præmier og påskønne det gode byggeri i kommunen. Der blev således ikke præmieret byggeri i 2005 og 2006, men i 2007 besluttede Byrådet at ordningen blev genoptaget, som Arkitekturprisen. I går den 12.04.2010 har Udvalget for Teknik- og Miljø så besluttet at sikre Arkitekturprisens fortsatte eksistens.

Formand for By og Land- Sydfyn
Rudi Rusfort Kragh, roser kommunens beslutning om at bevare Arkitekturprisen, og kalder det nogle gode signaler Kommunen sender ud i disse dage om Svendborgs udvikling, med henvisning til at først besluttede et enigt udvalg at arbejde for et P-hus i Bagergade med henblik på at skabe et bilfrit torv. Og derpå, at bevare Arkitekturprisen, som ellers var indstillet til at blive nedlagt.

Det er jo prisværdigt, at mens kommunen skal spare, og alt er i spil, har man forståelse for vigtigheden af, at skal man realisere kommunens Arkitekturpolitik er det vigtigt ikke at skære de grene over, som man selv sidder på, og tænker på beslutningen om ikke at spare Arkitekturprisen bort. Udtaler Rudi Rusfort Kragh til mitsvendborg.dk, og mener at kommunen har sparet sig selv for meget dobbeltarbejde med denne beslutning:

– Vi ved af erfaring at det tager tid og ressourcer at genoprette en sådan ordning, med sammensætning af dommerpanel, beslutning af kommissorium m.m. Det en stor dag for bygningskulturen i Svendborg, siger Rudi Rusfort Kragh. 


mitsvendborg.dk
sætter i øjeblikket fokus på arkitekturen i Svendborg Kommune.
Læs mere herom på ARKITEKTUR 2010 Svendborg

Se billeder og info om samtlige præmierede bygninger i Svendborg Kommune gennem de sidste 25 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php