Den maritime kulturarv i fare

10. marts 2008


Illustration af havneboliger på Nyborg havn. Hentet fra Nyborg kommunes
hjemmeside
lokalplan for byggeri ”Vesterhavnen”, havnefronten nord.

I følge en artikel i Børsen 09.03.2008 er den maritime kulturarv i fare, fordi havnene i stigende grad bebygges med boliger. Derfor råber en række maritime organisationer nu vagt i gevær og går til modangreb. De stifter en forening til bevaring af kystkulturen og lægger pres på politikerne, for at få sikret den maritime kulturarv.

Læs artiklen fra Børsen her

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

4 svar til Den maritime kulturarv i fare

 1. Poul Nielsen
  10. marts 2008 at 16:32

  Det er ihvertfald meget vigtigt at vi passer godt på havnefronten
  her i byen. Den kan hurtig blive ødelagt hvis vi ikke er opmærksomme.

 2. Marie Larsen
  10. marts 2008 at 22:08

  Byggerierne på havnen i Nyborg som her bringes som eksempel, er en god måde at vise på, hvordan man ikke skal gøre. Her er alt havnemiljø fjernet til fordel før nye boliger i 1. parket. Men til hvad? Her er ingen liv ved molen eller gamle træskibe. Her er i stedet p-pladser til beboerne i de nye dyre lejligheder med sundudsigt.
  Jeg er helt enig med Poul Nielsen i at vi skal værne om det helt unikke miljø der er ved havnen i Svendborg. Developere og boligspekulanter skal ikke have muligheden for at spolere det dejlige miljø som er her. Godt initiativ, at formanden for træskibssammenslutningen Poul-Erik Clausen tager ved at lægge pres på beslutningstagerne, til at bevare disse vores maritime miljøer.

  Med venlig hilsen
  Marie Larsen,Svendborg

 3. Klaus Andersen
  11. marts 2008 at 08:05

  Efter min mening skal der være boliger på en havn. Bare ikke i et sådant omfang som f.eks. i Nyborg eller i Københavns havn. Store bygninger helt ud til molen, det er ikke vejen. Men boliger planlagt ind i havnemiljøerne i et tilpasset omfang, det kan være både pænt og formålstjentligt. Boliger er jo med til at skabe mennesker i områderne og en havn kan være noget vindblæst og øde hvis ikke der er mennesker.

  Mvh.
  Klaus Andersen

 4. Henrik Fog-Møller
  29. marts 2008 at 00:23

  I et af ‘smørhullerne af den maritime kulturarv’ kan det synes lidt absurd at skulle debattere bevaringen af samme. Naturligvis skal vi det. Og vi skal ikke alene bevare hvad vi kan, men udbygge og modernisere konceptet, således at Svendborg fortsat kan sættes på verdenskortet som en af den maritime kulturs fyrtårne.
  Store sammenhængende boligområder, med alt hvad det medfører, er ødelæggende for havnemiljøet og borteliminerer alt hvad der med nogen ret kan kaldes maritim kulturarv.
  Det var der, som jeg husker det, også almindelig enighed om på den udmærkede debat om ‘Fremtidens Havn’ for nogle år siden. Og det er der vel ikke lavet om på ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php