Nationalpark debatten forstætter

28. maj 2010


www.nationalparksydfyn.dk

Facebook grupper:
Ja til Nationalpark Sydfyn
Nej til Nationalpark Sydfyn
(Du skal være logget ind på facebook for at følge linket)

Af: CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Bølgerne går højt, og holdningerne er mange i forhold til om Det Sydfynske Øhav skal ansøges som emne for et nationalpark område. Dele af befolkningen frygter, at udlægges området som nationalparkområde vil mulighederne for landbruget blive indskrænket og i værste fald føre til nedlæggelser af landbrug og/eller andre erhverv i området. Tilhængerne af nationalparken ser det som et aktiv i forhold til turisme og tiltrækning af nye målgrupper af naturelskere.

Facebook-grupper markerer sig 
Både modtandere og tilhængere af Nationalpark Det Sydfynske Øhav er yderst aktive på facebook, hvor der nu er oprettet støttesider i begge lejre. Således kan man læse:

Nej siden:
Hvorfor nej tak ??
Fordi vi ikke ønsker turister, der vil ødelægge naturen her!
Der er ved at komme mange ørne-par, som ikke bør forstyrres, og mht fritids-fiskere og jægere vil disse også blive berørt.
Bønderne vil blive pålagt en masse restriktioner, mht sprøjtning mv….
Så derfor NEJ TAK Til Nationalpark På Sydfyn.

Ja siden:
Nationalparken bliver et naturprojekt, men i kølvandet af det, vil parkens realisering også øge turistindtægterne, skabe flere jobs og forbedre økonomien i dette udkantssamfund. Øget fritidsliv og brug af parken er også væsentligt. Et aktivt friluftsliv giver sundere mennesker.Kodeordene for en dansk nationalpark i og ved det Sydfynske Øhav er planlægning, frivillighed og lokal indflydelse.

mitsvendborg.dk har fra dag 1 i hele borgerindragelsesprocessen om nationalparken været samlingspunkt for en lang række artikler, kommentarer og debat. Se dem alle her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php