Byvandringer i Svendborg på lørdag

27. maj 2010 
Tag noget godt fodtøj på og kom ud og oplev Svendborg og omegn på lørdag. 

Kan du lide kunstværker? Hvad med små sjove stræder eller historiske bygninger? Dét og meget andet kan du se og høre mere om lørdag den 29. maj i forbindelse med ”Oplev Svendborg – Turismens Dag”, hvor der er gratis byvandringer med forskellige temaer rundt i Svendborg. Der er også andre gratis guidede ture i området denne dag, som man kan deltage i.  

Kunsten i det åbne byrum
Dorte Petersen viser rundt til byens kunstværker – lige fra skulpturer til vægmalerier. På turene fortæller hun om de forskellige kunstnere, deres inspiration, materialevalg og begivenheder i forbindelse med værkernes placering i byrummet. Første tur starter kl. 10 ved Retten i Svendborg og slutter ved Kai Nielsens buste bag Sct. Nicolai Kirke. Herefter vil der være en kort pause, hvor man kan få sig en kop kaffe eller lidt vand inden næste tur.Anden tur starter kl. 12 ved Gåsetorvet og slutter på Centrumpladsen ved Venus med Æblet.
Der er tale om to forskellige byvandringer.
 

Den del af Svendborg du aldrig når at se
Svendborg har nogle smukke hovedstrøg, men også et væld af små stræder og gader. Trine Anderschou vil tage dig med rundt heri og fortælle om det, I møder på jeres vej. Første tur starter kl. 10 ved Skarø-Drejøfærgen på havnen.Anden tur starter kl. 12 ved Krøyers Have på Centrumpladsen. 

Den historiske by
Svendborg er en meget smuk og gammel by, hvis eksistens man første gang hører om i kong Kristoffers gavebrev til byen fra 1253. Historien ses overalt, og denne dag vil Karen Elberg vise og fortælle om blandt andet Johannes Jørgensens Hus, kirkerne i centrum, Havnen og Gåsetorvet. Byvandringerne starter ved Sydfyns Turistbureau.Første tur kl. 10.00-11.50.Anden tur kl. 12.00-14.00. 

Oplev Svendborg – som ung med anden etnisk baggrundLinkajan Nadarajah (19 år), Recayi Corap (19 år) og Nebiye Corap (22 år) viser deres Svendborg frem på en tur rundt i byen. Borgmester Curt Sørensen går med og er spændt på at se byen, som den opleves af unge borgere med anden etnisk baggrund. Turen slutter i Christiansminde, der er et yndet mødested for alle.

Turen starter kl. 11.30 ved springvandet på Gerrits Plads. 

Havnen fra søsiden
Svendborgs placering ved Svendborg Sund har præget byens udvikling op gennem tiden, hvor havnen har været det helt centrale omdrejningspunkt. Klaus Johannessen fra Kultur og Plan stævner ud med SIMAC bag roret og fortæller blandt andet, hvad er der specielt ved “Mudderhullet” og meget mere. Der kan være max 20 personer på båden og det er efter først til mølle-princippet.Turen starter kl. 13.00-14.30 ved færgen Helges bådebro på Jessens Mole. 

Thurø Rev
På den sydøstlige del af Thurø ligger Thurø Rev, som er en stor strandeng med et rigt og varieret dyre- og planteliv. Christina Åkerman fra Danmarks Naturfredningsforening fortæller denne dag om de dyr, fugle og planter der kan ses herude. Husk kikkert, gode vandresko/gummistøvler og en kande kaffe.Turen starter kl. 14-16 ved Lærkereden, Østerskovvej 10A, Thurø.  

Blue Rock put and take
I Vester Skerninge ligger Danmarks største put and take sø. Kl. 11.00 kan man komme med på en tur rundt om den store sø (ca. 2,5 km. i kuperet terræn, så medbring godt fodtøj), hvor det afsløres hvad de fremtidige planer er for reetablering af det 38 ha. store naturområde. Fra kl. 12.00 – 14.00 varmryges ørreder, så man har mulighed for at smage, hvor fantastisk de smager. I løbet af eftermiddagen (ca. kl. 14.00 – 15.00) udsættes 200 kg. blandede ørreder.Hele dagen kan man desuden købe 3 timers fiskeri for 2 timers pris.Blue Rock put and take ligger på Ravnegårdsvej 16 i V. Skerninge. Af andre guidede ture denne dag er der rundvisning på Svendborg Museum ved Maria Rytter, guidede ture på Valdemars Slot og rundvisninger i børnehøjde på Naturama. Fælles herfor er, at de er gratis, når entréen er betalt. Se mere herom og alle de andre arrangementer på www.visitsydfyn.dk

Et svar til Byvandringer i Svendborg på lørdag

  1. Ingolf Rasmussen
    14. maj 2014 at 13:46

    ER der gratis byvandring lørdag 18 juli vi er en lille kortklub på forlænget weekend i Svendborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php