Skrald på snorlige rækker

10. juni 2010


“Skån miljøet – sorter dit affald!” – således forhandler web-shoppen umas.dk miljørigtige produkter som f.eks. disse recycled affaldsposer til hustandens affaldssortering.
www.umas.dkAF: TRINE LØNFELDT, indehaver af umas.dk


Jeg kan godt se det for mig, men det kræver mod, vilje, energi og ressourcer. Sidstnævnte både tidsmæssigt og økonomisk. Men på lang sigt bedre tider!
 


Jeg har ikke regnet på nedenstående, hverken miljømæssigt, økonomisk eller tidsmæssigt eller overvejet logistikprocessen, men kommer blot med mine overvejelser set som en inspirationskilde. Men på miljøkontoen må der klart være en del at hente.
 


I juni, juli og august henter skraldebilen hver uge vores husholdningsaffald. Det bevirker at jeg næsten føler spanden skal fyldes op, så der er en mening med afhentningen! Overvejede derfor i et split-sekund om jeg skulle hælde metal-, papir-, plast- og glasaffaldet i skraldespanden! For det er da den nemme og hurtige løsning.
 


Men i vores familie sorterer vi affaldet, så vi næsten snart skal afbestille skraldebilen! Passer selvfølgelig ikke, men vi snakkede om, hvilket af vores affald der egentlig skulle i skraldespanden, idet vi sorterer os ud af meget.
 


Kompostspanden tager jo en del. Den investerede vi i for 2-3 år siden og det er ret vildt hvad den kan rumme. Synes altid den synker og i sær efter vi hentede gratis kompostorme, som Kommunen tilbød.
 


Efter vi har fået nedenstående farverige sorteringsposer, er sorteringen blevet en del lettere. Farverne gør en forskel samt symbolet, der illustrerer, hvilket affald der skal i hvilken pose. Børn, voksne og gæster kan nu snildt hjælpe. Skrald på snorlige rækker er nu blevet standard hjemme i vores familie.
 


I dag kender jeg ingen (håber jeg) der smider batterier i skraldespanden. De kan gives til klasser, der samler ind og afleverer og tjener lidt til deres lejrskole. Denne indsats tog tid at lære folk. Der blev brugt ressourcer på dette tiltag.
 


Jeg ved at kommunen yder en stor service og henter familiers storskrald én gang om måneden. Men når jeg ser, hvad der står ved vejen, den dag det skal afhentes, tænker jeg; ”Det må kunne gøres bedre. Der står jo næsten ingenting!”
 


Måske kunne man hjælpe folk med de nemme løsninger ved fx at udstyre hver familie med sorteringsposer? Og måske kunne afhentningen af skrald og storskrald integreres og ske oftere? At skrue tingene i modsat retning og producere mindre husholdningsskraldespande, så familier blev nødt til at sortere, var måske også en alternativ løsning.
 


I lejlighedskomplekser findes disse løsninger med mulighed for sortering. Men først når man kommer til baggården. Sorteringen skal finde sted, hvor man er. Dvs. inde i huset, i køkkenet, derfor kræver det smarte løsninger, der ikke fylder meget. Og det kræver oplysning og bevidsthed.
 


Vi er alle kloge nok til at vide at vi burde ændre skralde-mønster! Men vi har brug for hjælp til at ændre vores vaner. Derfor er SKRALD PÅ SNORLIGE RÆKKER en vane i vores familie, der er kommet for at blive…


Mere om umas.dk
umas.dk er en web-shop med fokus på miljørigtige produkter, målrettet semiøkologer og ansvarsbevidste forbrugere. Web-shoppen har et bredt udvalg af bæredygtige ting, økologiske varer, produkter fremstillet af genbrugsmaterialer og designerprodukter.
Hjertet bag hedder Trine Lønfeldt, der er indehaver af umas.dk, og startede web-shoppen i maj 2008. Virksomheden hører hjemme på Måroddevej 16 på Thurø, og kan kontaktes på info@umas.dk

3 svar til Skrald på snorlige rækker

 1. 22. juli 2010 at 11:01

  Vi sortere også affald, aviser, glas, batterier. Vi har prøvet kompostorme med ringe helt – men det bør måske have et forsøg mere…

 2. 29. juli 2010 at 10:26

  Vi havde også problemer med komposten her i foråret – det lugtede og var fugtigt. Men vi “luftede ud” og lagde ekstra smågrene og æggebakker i. Det hjalp. Kompostormene har ellers hjulpet os virkelig godt på vej. Held & lykke
  Kh Trine

 3. Maja
  10. maj 2017 at 09:27

  Hvor kan man købe disse poser?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php