Kulinarisk Fødevaremarked den 26. – 27. juni

15. juni 2010I week-enden den 26. – 27. juni afholdes der kulinarisk marked i svendborg for 9.gang
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.kulinarisksydfyn.dk

Udskriv:
Folder

Se billeder fra Kulinarisk Fødevaremarked 2009


Kulinarisk Sydfyn byder for 9. gang velkommen til Nordens største Fødevaremarked på Havnen i Svendborg den 26. 0g 27. juni 2010
 Denne sidste weekend i juni sætter Kulinarisk Sydfyn traditionen tro alt ind på at synliggøre og markedsføre fødevarer af høj kvalitet. Producenter og formidlere af kulinariske kvalitetsprodukter appellerer til alle sanser, når de udstiller deres produkter og varer.
Der serveres mad med holdninger og kulinariske oplevelser så englene synger. Udvalget af økologiske produkter bliver i år rekordstort. Foruden Kvalitet med stort K prioriterer Kulinarisk
Sydfyn bæredygtig produktion og forarbejdning.

Fødevaremarkedet vil i år være befolket af omkring 150 lokale, nationale og internationale udstillere. Fra udlandet kan vi bl.a. byde velkommen til Slowfood Skåne og Slowfood Lübeck.

Vores øl Kulimarin, som frigives på Fødevaremarkedet 2010 er brygget af Gundestrup Mejeri og Bryghus i samarbejde med Svendborg Bryglaug. Øllet kan købes på stedet.
Som tidligere vil Kulinarisk Sydfyn være vært for mange forskellige aktiviteter for børn. Det drejer sig bl.a. om gode ideer til sund mad med sundhedsplejerskerne. ”Smageeksperimentarium”, ”Grøntsagsquiz”, og ”Skattejagt” med lækre smagsprøver for børn. Tag børnene med og hold øje med de kulinariske oplevelser i børnehøjde.

3 svar til Kulinarisk Fødevaremarked den 26. – 27. juni

 1. 22. juni 2010 at 13:17

  Mit seneste blogindlæg, der sidst i teksten lægger op til at bruge Kulinarisk Sydfyn; hele året:

  “2008 4 større borgerinddragende arrangementer om Citta Slow.

  2010: O

  Hvem er det egentligt man forventer at tage teten i denne unikke mulighed for Svendborg?

  I 2008 blev der lagt op til borgerinddragelse. Debatmøde på Naturama, til et andet møde inviteres “eksterne”, mennesker med lyst og holdninger til Svendborg. Efterfulgt af folderudgivelse og deltagelse i “Øhavets dag”. Dengang arbejde man også, fra kommunalt hold, på den nu færdige “Handleplan for Citta Slow (Svendborg)”. Nu er det 2 år siden, hvem har taget udfordringen op, hvor handles der konkret for at få denne, Danmarks eneste Citta Slow, op og i gang?

  Er det kommunen?

  Kommunen har taget Citta Slow konceptet til sig. Som omtalt tidligere, er der seriøse problemer med at få det ud over skranken deroppe fra, men der er vilje rundt om i kontorerne. faglig, så vel som politisk. Siden 2008 virker det som om at man lidt har lukket sig omkring sig selv, papirarbejdet har været overvældene, men ikke tilstedeværelsen de rette steder. Nu er det jo ikke embedsmænd og ditto kvinder der trækker læsset i kommunens visioner, den slags har vi politikerne til. Det man kunne savne fra politisk hold er en direkte omfavnelse af idéen om en langsommere by. direkte vilje til at bruge byens aktiver, til at gøre Svendborg til DKs mest menneskelige by.

  Et konkret forslag; udlæg en del af torvets areal til Farmers Market folkene, så deres lokale og ofte, økologiske varer får plads og mulighed for at blive solgt. De nuværende mafialignende tilstande er hverken liberale eller givtige for byen. Giv om nødvendigt de “stakkels” GASA-sælgende stader en kompensation – en mulighed for at blive en del af Farmers Market med gratis stade i 6 måneder. ja, det er sørme uretfærdigt, men varerne fra Farmers Marker er de lokale varer, de er ikke kørt til fra det store udland, de er i sæson; dem skal man værne om. Kommunen ejer torvet, de må sætte vilkårene og ikke ligge under for “plejer”. varer købt på det store grønttorv er de samme som dem der findes i supermarkederne at købe dem er blot en falsk idé om markedet som en Citta Slow værdi.

  Og må MUND-FULD så ikke ønske Svendborg Kommune tillykke med de nye betalingstakster for brug af byens gadearealer til udstilling af varer og udeservering; 600,- om året er billigt sluppet.

  Er det det lokale erhvervsliv?

  Som meget rigtigt pointeret fra kommunalt hold; private firmaer gør kun noget, hvis der er noget at tjene på det. Så sandt, så sandt. Jvf. ovenstående leje af byens aktiver, gav dette store dønninger, det var en begrænsning og en told af fri handel. Man så åbenbart intet problem med at bruge gaderne, byens ejendom, gratis før. MUND_FULD deltog også i møderne i 2008 og husker særligt hvordan forslag om længere åbningstider i sommerhalvåret, fra lokale erhvervsdrivende blev afvist. “I Svendborg skal folk have tid til at sejle og derfor lukker vi tidligt i weekenden. Tris, men sandt og turister henvises til at henslæbe resten af deres weekendophold i tomme, lukkede butiksgade. også på Ærø, et sted man måtte tro at der blev satses alt på turisterne, lukkes der kl. 13 om lørdagen. Gad vide hvorfor store butikscentre er så populære?

  Nej, den svarer vi selv på. DET ER FORDI DE HOLDER ÅBENT.

  Selvfølgelig ville en længere åbningstid være en udgift i starten, en den kloge ville vide at rygter spreder sig, mon ikke man ville se en positiv virkning efter et stykke tid, say en enkelt sæson?

  Er det borgerne?

  Ja, gu´fanden er det da borgerne. Mens kommunen søger fonde til overhovedet at have folk ansat til at administrere konceptet(sært at man ikke kan spare sig til en stilling eller to, når nu man er i gang med sparerunder) er det op til beboerne at holde jernet varmt. Det siges at man jo ikke behøver at gøre så meget, der var jo en grund til at Svendborg blev godkendt i første omgang. det er rigtigt, men når man kommer fra Italien og ser en bybus der overholder tiderne, giver det automatisk topkarakterer. Det samme gør hele vores daginstitutions system, idrætstilbud o.l. Så i stedet for at stræbe imod nye mål, ser nogle det som værende en blåstempling af byens nuværende tilstand. bagstræberisk, mildt sagt. Borgerne er motoren og viljen, motoren der holder kommunen i gang, viljen til at købe dyrere på torvet end i centret. I den kommende weekend er der Kulinarisk Sydfyn på havnen i Svendborg. Denne gang større end nogensinde. man har valgt at tage Danish Crown og deres publikumskøkken med, Naturama komme, bare de ikke skærer endnu en sæl op og så er Citta Slows lille campingvogn også kørt i stilling. Der er lagt op til 2 dages madorgie, selve nerven og oprindelsen til at Svendborg er en langsom by.

  Nu er det op til borgerne at sørge for at der ikke bare kigges og smages denne weekend, de skal ederperkemig også sørge for at handle lokalt resten af året.”

 2. Henrik Fog-Møller
  26. juni 2010 at 21:33

  Jeg er lige kommet hjem fra havnen, hvor første dag af det storslåede kulinariske marked blev afholdt. Mærk jer !! i morgen er der atter en dag, -til de, der af en eller anden grund har været forhindret idag. Det kan nu ikke være mange, for området var stopfuldt, og der blev båret væk af lækkerier i pose og i sæk.
  Det er glædeligt at se, at så mange af vores lokale handlende tager del i ‘udstillingen’. Og at de gør det med stor kompetance. For mange af de ‘nye varer’, som var repræsenteret, gælder, at de allerede er ‘på markedet’ i Svendborg. Det handler bare om at gå ind i de rigtige butikker.
  Det kunne være en hilsen ti Ivan K. (komm.1) om at bruge ‘Kulinarisk Syfyn’ -HELE ÅRET.
  Kulinarisk Sydfyn er, som jeg ser det, en integreret del af Cittaslow-konceptet, og Ivan K. bruger også megen spalteplads til at gennemgå årsagerne til at Cittaslow-konceptet ikke er slået bedre an end det er. Jeg er ikke så vred.
  For mig er ‘Citta-Svendborg’ et ‘slow-projekt’, som med en enestående vedhæftighed og målfasthed bevæger sig mod ‘det gode liv’. Det går ‘slow’, men ingen skal beskylde os for at ‘sælge til højestbydende’. –sådan da.
  Det sker, at den gamle købmandsmoral dukker op hist og her, -når vi giver køb på vilkårene for at investere i tvivlsomme projekter, fordi ‘vækst er godt uanset hvilken form den har’, men det vil jeg foreløbig ‘i positivitens navn’ tillade mig at opfatte som undtagelserne, selvom det dukker op i den centrale administration fra tid til anden.
  I store træk er vi kvalitetsbevidste og indstillede på, at de der gider gøre en indsats for at skabe bedre råvarer, skal have en chance for det.
  Kulinarisk Sydfyn er et eksempel på det:
  Du kan købe udmærkede mejerivarer, grønsager, daglig øl og vin, tricotage mm. i supermarkederne, som vi er så velforsynede af, men de små lækkerier, ‘the real thing’ kan der ofte være længe i mellem. Men der er ikke langt mellem lækkerierne på ‘Kulinarisk Sydfyn’.

  Nu bliver det her for langt (og FAA’s læserbrevkasse ville forlængst have givet op), -og jeg er kun noget til konklusionen:::

  Skal vi arbejde for at omdanne ‘Kvægtorvet’ i Frederiksgade, dvs ‘Cracy Daysy’ og postterminalen til en permanet ‘Farmers marked’ ?
  Jeg ved at Ivan K. er tilmeldt det nye Borgerforum, og at dette er et projekt i støbeskeen i denne forbindelse. Hvad siger du Ivan ??

  mvh. Henrik

 3. Ivan K
  26. juni 2010 at 23:41

  Hvornår starter vi?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php