By og Land- Sydfyn advarer mod krisestemning

22. juni 2010


Illustrationen viser lokalplanområde 507 set fra luften.

Download Lokalplan 507

Se projekbeskrivelse her

Læserindlæg indsendt af:
Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn
Rudi Rusfort Kragh, formand

Lokalplan 507, Kogtvedvej. Slagterigrunden.
 
Med afsæt i den igangværende finanskrise kombineret med den stigende ledighed er den såkaldte Slagterigrund igen kommet til debat. 
By og Land-Sydfyn finder det betænkeligt, at man åbner denne sag igen og derved udstiller at betingelser og rammevilkår, der er beskrevet i besluttede lokalplaner og kommuneplaner tilsyne-ladende fortløbende kan ændres.
Når interessenter, -investorer mere eller mindre udokumenteret, med henvisning til de pt. unægteligt tunge samfundsmæssige forhold, kan betinge sig lempeligere vilkår end vedtaget, vilkår som i højere grad gør deres pågældende projekt lukrativt, skal kommunen øjensynligt være bevægelige til at bøje sig for at opfylde investorernes behov. For ellers, lyder truslen, -vil opgaven blive flyttet til en nabokommune.
 

Investorerne ønsker i stedet for de 50-60 boliger der er vedtaget, nu at hæve andelen til 112 boliger, altså ca. det dobbelte. Måske lander sagen med et kompromis; tallet 72 er nævnt. Det ligner en helt anden bebyggelsesplan end den i den vedtagne lokalplan angivne.
 
By og Land-Sydfyn har i og for sig ingen mening om antallet af boliger, så længe bygningernes højde, form og udtryk ikke ændres, i forhold til det som tidligere er besluttet, men det vil næppe kunne lade sig gøre.
Og konsekvensen af det øgede boligantal betyder et øget antal parkerede biler, og en øget trafik-belastning af de omgivende veje, som i hvert fald i en rum tid fremover skal klares ad Kogtvedvej. 

By og Land-Sydfyn opfordrer politikerne til at tænke sig om to gange før man går for meget i krise-stemning, og slækker på politikkerne for kvaliteterne i boligudviklingen, for  trafiksikkerhed og klimapolitik.
By og Land-Sydfyn tænker med gru på hvad en sådan ’dispensations-stemning’ kan medføre i det nærliggende Tankefuldområde, som er lagt så smukt op i masterplanen for dette nye boligområde. 

Hvis tiden lige nu ikke er til at opføre boligområder, med den kvalitet som vi ønsker, -så lad os vente. Bedre tider kommer. Og hvis investorenes muligheder i nabokommunerne er bedre end her, er det jo ikke noget problem for dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php