Chokerende fredagsoplevelse og tanker der deraf fulgte.

27. juni 2010

Læserindlæg indsendt af:
Trine Kirketerp Struve
Valdemarsgade 25
5700 Svendborg

I går da Byskolens børn netop var sendt på sommerferie og hele Skolegade, Bagergade, Krøyers Have og Teatergade myldrede med børn der var kåde over sommerferiens start, så kommer en slags Pick Up kørende med ca. 60-65 km/t fra Centrumpladsen forbi Byskolen. En anden bil er på vej i adstadigt tempo ud fra Bagergade. Et sammenstød er uundgåeligt og PickUp’en rammes og vender rundt på taget og rammer lygtepælen der adskiller kørebanerne.
Rigtigt mange børn blev vidne til denne ulykke der gudskelov vist nok kun kostede føreren lidt skrammer? Alle var selvfølgelig meget chokerede. 
Jeg har tænkt hele aftenen på den oplevelse. Der burde være en eller to TYDELIGE forgængerovergange foran Byskolen og ovre ved Bycentret/Hotel Svendborg/Sparekassen krydset. Her ved ingen hvem der skal holde for hvem og fodgængere i alle aldre er meget udsatte.
Hele området er en trafikal katastrofe og sikkerheden er i bund, hvilket fredagens episode er et tydeligt bevis på. Det var et rent lykketræf at ingen børn blev ramt bilen fra Centrumpladsen.
 
Hvis man ikke indretter by rummet, så det er sikkert og egnet til at der ligger en skole i midtbyen og 400 børn har deres daglige gang i området – så er det måske sikrere at lukke Byskolen, og lave den til parkeringshus.
Dette er selvfølgelig ironisk – men jeg forundres over at bilerne er så afsindigt højt prioriteret. De byer der vælger et bilfrit centrum oplever en helt anden og mere levende by kultur og jeg forundres over at man sætter de forretningsdrivendes interesser over atmosfæren, særegenheden og sikkerheden i by rummet.  
Det skal siges at jeg selv driver virksomhed i Møllergade. Et centralt placeret underjordisk parkeringshus, eks. under Rådhusets P plads ville dække mine og mine kunders behov. Jeg tror ikke mange ville brokke sig over at skulle spadsere et lille stykke gennem et smukt, atmosfærefyldt, sikkert og arkitektonisk gennemtænkt byrum. 
 
Det var tankerne der fulgte gårsdagens skræmmende oplevelse.
 
Trine Kirketerp Struve
Forundret borger…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php