Frisk luft, smukke landskaber og store is

25. juli 2010


I cykelguiden ”Sydfynske Cykelruter for alle…” er ti nye cykelruter med hver sit tema beskrevet. Prøv for eksempel Søfartsruten og bliv meget klogere på den sydfynske søfartshistorie.
www.oplevsydfyn.dk

Der venter oplevelser bag hvert et sving, når man cykler rundt i Svendborg Kommune. Tager man på én eller flere af de 10 nye cykelruter fra den netop udgivne cykelguide ”Sydfynske cykelruter for alle…” kommer man forbi de fleste. Guiden, inkl. et vandafvisende cykelkort, koster 50 kr. og kan købes på Sydfyns Turistbureau og campingpladserne i Svendborg Kommune.
 
Hver cykelrute har sit eget tema, eksempelvis ”I kærlighedens fodspor”, ”På forhjul med gletsjeren” og ”Med alle sansers brug”. Én af ruterne ”Den gode skat i Stenstrup Issø” tager en lille afstikker ud af kommunen og går forbi Egeskov Slot. En anden rute ”Stormfuldt sammenhold på småøerne” foregår i Det Sydfynske Øhav, nærmere betegnet på Skarø og Drejø. Udover beskrivelser af de enkelte ruter er der også praktiske informationer bagerst i brochuren.
 
I forbindelse med de nye cykelruter er hjemmesiden www.oplevsydfyn.dk blevet oprettet. Her kan man blandt andet få masser af inspiration og gode råd til både korte og lange cykelture. Som en yderligere service er det også muligt at få historier over mobiltelefonen om små og store seværdigheder. Man sender en sms med teksten ”oplevsydfyn” til ”1919” og får herefter tilsendt gode historier om det, man kommer forbi på sin vej, vel at bemærke hvis der er internetforbindelse på mobiltelefonen. I sensommeren vil der være mere end 200 historier, som kan hentes som tekst, foto eller lydfil.
 
Sydfyn er perfekt til en ferie på cykel. Topografien er stærkt præget af den sidste istid, der dækkede området for mere end 10.000 år siden. Bakkerne, de mange søer, Svendborg Sund og alle småøerne er et resultat heraf. De prægtige herregårde ligger tæt ved hinanden, der er et væld af hyggelige fiskelejer, og man er hele tiden tæt ved vandet. Med den nye cykelguide har man mulighed for at få det hele med.
 
Cykelguiden er blevet til i et samarbejde mellem Turistforeningen for Sydfyn, LAG Svendborg, Naturturisme I/S, Vejdirektoratet og Friluftsrådet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php