Og vinderen af Tankefuld arkitektkonkurrencen er…

12. marts 2008


Vinderen af Tankefuld arkitektkonkurrencen udarbejdet af:
Holscher Arkitekter
NORD Arkitekter

Arup Group

RTKL

Se hele vinderforslaget her

Et enigt dommerpanel var ikke i tvivl, det bedste forslag i 2. runde af arkitektkonkurrencen om Tankefuld var forslag nr.5 udarbejdet af NORD Aps. – Holscher Arkitekter a/s – Arup Group -RTKL. Forslaget havde vundet på de rekreative udfoldelsesmuligheder, i en bæredygtig og mangfoldig nytænkende byudviklingsform, i fin balance med
 
Citta Slow tankegangen.
Mange var spændte på, hvilket af de 3 ud af 6 forslag i arkitektkonkurrencen om Tankefuld, der skulle kåres som vinderen. Ide`konkurrencen blev udskrevet af Svendborg kommune i august 2007. Her valgte man at sende 3 forslag videre til 2. runde, hvor vinderen så blev offentligtgjort ved en reception og pressemøde på Hotel Svendborg i dag 12.03.2008
Borgmester Lars Erik Hornemann (V) som indledte eftermiddagens program, udtrykte glæde over at man var nået frem til et oplæg, som nu lægger til grund for det videre arbejde med at skabe en helt ny bydel i Svendborg kommune. -Kommunen har opstillet en række kriterier som vinderen af konkurrencen med sit oplæg fuldt ud lever op til. Sagde borgmesteren, og henviste til det nytænkende perspektiv i forslaget. -Tankefuld skal bære præg af kvalitet frem for kvantitet i et tæt samspil med de naturlige omgivelser i området.
Alle 3 forslag som var videre i 2. runde af konkurrencen, var med dommerbetænkningen blevet “sendt hjem” for at arbejde videre med en række ting, som kommunen ønskede bedre belyst. For eksempel var alle blevet bedt om en nærmere præcisering af, om bebyggelsesomfanget passer overens med visionen. Der ligger en forventning om, at der vil blive opført omkring 2500 boliger i Tankefuld over en tidshorisont på 20-25 år.

Nyansat i Svendborg kommune pr.03.marts som projektleder for Tankefuld arkitekt Poul Mathiesen var heller ikke i tvivl. Det rigtige valg var truffet af dommerpanelet. -Der er masser af X-factor i vinderforslaget. Man sætter fokus på det unikke og særlige for det 800 hektar store område Tankefuld er. Det er netop det som skal understøtte hele visionen, og hele tiden med Citta Slow konceptet i tankerne. Poul Mathiesen lagde vægt på, at tingene ikke bør gå for hurtigt, men at Tankefuld bør udvikles grundigt gennemtænkt hele vejen igennem. -Det er meget vigtigt med den gode kommunikation og borgernes input i det videre forløb. Understregede Poul Mathiesen som kommer fra en stilling som byplanlægger i Ringe /Fåborg Midtfyn kommune.

Dommerkomiteen var sammensat af Borgmester Lars Erik Hornemann (V) formand for dommerkomiteen, Flemming Madsen (A) formand for udvalget for Teknik og Miljø samt Morten S. Petersen (V) formand for udvalget for Kultur og Planlægning. Herudover udpeget af Akademisk Arkitektforening Bettina Lamm, Landskabsarkitekt MAA PHD og Peter Thorsen, Arkitekt MAA

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php