Radio ALFA Sydfyn – radio med mere

29. juli 2010


Radio ALFA Sydfyn teamet i campen i presseområdet på Langelandsfestivalen.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.radioalfasydfyn.dk

AF: CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Når teltpløkkerne i disse dage bankes i den langelandske jord, og fadøllene nydes i store befriende slurke, så foregår det hele til musik og festivalreportager fra Radio ALFA. Det er nemlig Radio Diablos nyeste skud på stammen, Radio ALFA Sydfyn, som med blot et halvt år på bagen i den sydfynske æter, i år løfter opgaven alene og laver festivalradio på Langelandsfestivalen. Tidligere år har det været med frivillig arbejdskraft fra Radio Langeland at festivalradioen på pladsen er lavet, blandt andet i samarbejde med Radio Diablo, men i år har man altså besluttet at lade opgaven varetages 100 procent af en professionel radiostation.


180.000 lyttere om ugen

Radio ALFA Sydfyn er drevet af moderselskabet Radio Diablo ApS., som er ejet af fire lokale investorer, og med redaktion i Voldgade i Svendborg.
Den daglige drift af Radio ALFA Sydfyn varetages af direktør og medejer Martin Larsen, og programchef Poul Foged, som også er programchef for de populære ALFA-stationer i Randers og Skive, og som tilsammen har over 180.000 lyttere om ugen. Det gør således Radio ALFA til den 3. største kommercielle regionale radiostation i Danmark – og så er de sydfynske lyttertal endnu ikke medregnet, det kan de nemlig først blive efter et halvt år i æteren.
Radio ALFA Sydfyn´s målgruppe er lyttere på 35+, og det afspejles i musiksammensætningen på radiostationen, der blandt andet er kendetegnet ved at spille musik fra 60érne og frem til i dag. Det er i rigtig god balance med aldersgruppen for deltagerne på Langelandsfestivalen.Martin Larsen udtaler til mitsvendborg.dk:

– 90 procent af de gæster som kommer på Langelandsfestivalen vil typisk kunne være Radio ALFA lyttere. Det er børnefamilier og det mere modne publikum, som hellere hører Shubidua end de hører Nik og Jay. Som vi siger i ALFA`s slogan: ”Alletiders bedste sange”.

Under hele Langelandsfestivalen vil festivalradioen fra Radio ALFA Sydfyn fortælle om seneste nyt fra hele området omkring festivalen, samt komme med lokale trafikmeldinger løbende. Der vil også være reportager og interview med kendte som helt ukendte helt frem til lørdag nat, hvor Langelandsfestivalen lukker og slukker. Radio ALFA Sydfyn sender på FM 104.8 på Langeland, og på FM 106.5 i Svendborg området.

Alt mobilt mandskab på Langeland

ALFA teamet på festivalen er på ikke mindre end 15 personer. Således er alt mobilt mandskab fra Radio Diablo sat på festivalradio her de næste dage. Herudover er der til lejligheden engageret en håndfuld unge reportere, fotografer og hjælpere, som hver har en central rolle i at få skabt den bredeste dækning af Langelandsfestivalen 2010. Værd at nævne i den forbindelse er, at 11 ud af de 15 personer som udgør ALFA teamet rent faktisk bor og lever i ALFA Campen under hele festivalen. ALFA Campen finder man lige ved VIP indgangen til pladsen i festivalens presseområde ved Strandstien.

Langelandsfestivalen vigtig for Sydfyn

mitsvendborg.dk spurgte Martin Larsen om hvorfor det lige er Radio ALFA Sydfyn og ikke Radio Diablo som har påtaget sig opgaven at lave festivalradio.

-Vi er meget glade ved den tillid festivalledelsen viser os ved at lade Radio ALFA Sydfyn løfte opgaven med at lave festivalradio. Og da vi har rigtig mange lyttere netop fra Langeland, er vi ekstra glade for opgaven. Det hænger naturligvis også sammen med, at vi ønsker at pleje vores annoncører lokalt, og opnå mest mulig lytning. Det gør vi med to radiostationer kørende –ALFA Sydfyn og Radio Diablo. Vi skaber således et bredere annoncepotentiale, og når ud til rigtig mange lyttere på hele Sydfyn.

Nok er Radio ALFA Sydfyn og Radio Diablo begge kommercielle radiostationer, men ifølge Martin Larsen handler det at være festivalradio ikke kun om profit men også i høj grad om at medvirke til at fremme og styrke hele det sydfynske område.

-Selvfølgelig tjener vi penge ved at være her, det er klart. Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi også ser Langelandsfestivalen som et kæmpe aktiv for hele det sydfynske område. For mig at se er det indlysende, at når der på en uge kommer mellem 25-30.000 flere gæster til et område på Rudkøbings størrelse, så drypper det. Det kan derfor undre mig hvorfor Svendborg ikke yder en langt større indsats i at bakke op om Langelandsfestivalen. Der ligger rigtig gode muligheder i at udnytte lejligheden, og skabe et brand som synliggør Svendborg i langt højere grad. Siger Martin Larsen til mitsvendborg.dk

Radio ALFA Sydfyn sender non-stop festivalradio under hele festivalen, men normalvis kan du tune ind på stationen i Svendborg mandag til lørdag, og på Langeland mandag til fredag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php