Ingen børn på øerne?

31. august 2010

mitsvendborg.dk af:
Anne Kirketerp
Skarø Brovej 2, 5700 Svendborg
Vi er kort før sommer flyttet til Skarø fra Skanderborg. Valget af ø, område og dermed et nyt liv traf vi efter vi havde undersøgt forholdene omkring skole og uddannelsesmuligheder. Og netop fordi det med Byskolen var muligt at bo på Skarø og alligevel give børnene en rimelig skolevej, valgte vi at flytte. Nu føler jeg helt ærlig at jeg bliver fanget i et spil, jeg sandsynligvis ingen indflydelse har på.
Beslutningen om at lukke Byskolen vil give mine 3 børn en håbløs skolevej, og sandsynligvis vil det betyde for den yngste at hun (2. klasse) skal alene rundt i Svendborg. De andre vil sandsynligvis få lange dage, hvor de først kan komme hjem ved 18-tiden. Hvis der fremover ikke skal være en skole i by-midten kan Svendborg kommune ligeså godt melde ud, at de ikke ønsker, at der skal bo børnefamilier på de små øer !!! 
Det betyder også, at alt det, man gør for øge beskæftigelse og gøre øerne erhvervsattraktive er skønne spildte kræfter. For uden et fornuftigt skolevalg for ens børn vil ingen fremover vælge at betragte øerne som et attraktivt alternativ til at bo på fastlandet.
Vi har hen over sommeren talt med mange, som gerne vil bo på øerne, så kære politikere – tænk på børn på øerne inden I lukker skoler i en ren pengeprioritering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php