To spændende bygninger fik arkitekturprisen

3. oktober 2010


Ombygningen af Borgerforenimngen (t.v.), samt et enfamiliehus på græskæmnervej 6 fik i fredags Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2010.

Der var plaketter, blomster og flotte ord til indehaverne samt arkitekterne bag de to bygninger, der i fredags den 1.oktober modtog Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2010  

Modtagerne af arkitekturprisen er et enfamiliehus på Græskæmnervej 6 og Borgerforeningen i Svendborg.

Praksis Arkitekterne og PK3 landskabsarkitekter står bag nybygningen og renovering af Borgerforeningen.  

– Det idemæssige grundlag er en suveræn fortolkning af Ramsherreds byområde og landskab. Den grønne skråning transformeres til en bastion af beton og videre til en husbase, hvorfra foyeren med en kurvet form kobler sig naturligt til den eksisterende bymasse, sagde Flemming Madsen formand for Miljø og Teknik i Svendborg under overrækkelsen.  

Arkitektfirmaet Dahlgaards Tegnestue Svendborg er arkitekterne bag opførslen af et enfamiliehus på Græskæmnervej.  

Her pegede dommerkomiteen især på, at rummelige proportioner og materialevalg er fint afstemt. Den skulpturelle bearbejdning af den varierende sydfacade giver spændende hjørner og detaljer. Bygningen er en lille perle og et forbilledligt eksempel, som vil kunne inspirere andre bygherrer, der drømmer om eget hus.  

– Svendborg Kommunes Arkitekturpris uddeles for at sætte fokus på den gode arkitektur og de fine fysiske omgivelser i kommunen. De nominerede, præmierede og roste værker fremstår som gode eksempler for fremtidig byggeaktivitet og som et udtryk for tidens arkitektur og tendenser, fortæller Flemming Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php