Maritime foredrag 2010-2011

12. oktober 2010


(Foto: mitsvendborg.dk)

Programmet for vinterens foredrag ligger klar, og hvis du har den mindste smule saltvand i årerne er der meget at glæde sig til .
 
Sæsonen blev allerede skudt i gang torsdag den 30. september, hvor tidligere Kommandør Poul Groos fortalte om Flåden gennem 500 år. I oktober kan du glæde dig til at høre om Galathea 3 – ekspeditionen fra en af de biologer, der var med om bord. Hør for eksempel om turen over Atlanten med 69 levende ”forhistoriske edderkopper” og om hvordan bølgerne gik højt mellem søfolk, journalister og forskere, der var tvunget til at være sammen på skibet 24 timer i døgnet.

Den maritime foredragsrække løber helt til april næste år, og i løbet af vinteren kan du blandt andet høre Peer Henrik Hansen fra Langelandsfortet fortælle om spioner under den kolde krig. Hemmelige agenter og fortrolige kontrakter var mere almindelige under den kolde krig, end vi hidtil har troet, og foredraget vil løfte lidt af sløret for, hvordan efterretningstjenesterne kæmpede en dødsensfarlig kamp med hinanden for hele tiden at være på forkant med, hvad fjenden kunne finde på.

Også den tidligere jagtkaptajn på Dannebrog, Steen Vestergaard Andersen, lægger vejen forbi Svendborg for at fortælle om årene på kongeskibet.
Foredragene arrangeres af Maritimt Center, Marineforeningen og Frit Oplysningsforbund, og de holdes i Marineforeningens lokaler på havnen, der med hjælp fra en stor donation fra A.P. Møller Almenfond blev smukt indrettet sidste år.Tilmelding kan ske til Maritimt Center. Det koster 50 kroner at deltage, inklusiv kaffe.

Samlet program:
 Maritime foredrag 2010-2011 

”Flåden i 500 år”
– foredrag v. Poul Grooss
30. september 2010 kl. 19

”På togt med Vædderen”
– foredrag v. Susanne Bang
28. oktober 2010 kl. 19

”Lodserhvervet før og nu”
– foredrag v. Lars Ahrendtsen
25. november 2010 kl. 19

”Spioner under den kolde krig”
– foredrag v. Peer Henrik Hansen
27. januar 2011 kl. 19

”Et liv i flåden”
-foredrag v. Jørgen Phillip Rasmussen
24. februar 2011 kl. 19

”Jagtkaptajn på Dannebrog”
– foredrag v. Steen Vestergaard Andersen
31. marts 2011 kl. 18.30  

Med venlig hilsen
Marie-Louise, Maritimt Center

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php