Harders bliver alligevel ikke regionalt spillested

27. marts 2008


www.harmonien.net

Svendborgs eneste centrale spillested med plads til 150 mennesker -Harders på toppen af Møllergade, fik afslag fra Kunstrådets Musikudvalg om at blive regionalt spillested i perioden 1. januar 2009 til 31. december 2012.Harders var iblandt 28 øvrige ansøgere, men måtte altså se sig slået med begrundelsen, -at der er indkommet flere ansøgninger med større kommunale tilsagn og med flere gode visioner og ambitioner, end der er statslige ressourcer til at matche.
For at opnå status som regionalt spillested, og altså dermed sikret statstilskud i en årrække, stilles en række tilskudskriterier. Blandt disse skal stedet fremstå som dynamiske og musikalske kraftcentre, vækstcentre og spillesteder, som desuden internt og i sit regionale virkeområde skal kunne leve op til en lang række udviklingsorienterede musikalske parametre. Alle 29 ansøgere og altså her også Harders, opfyldte disse formelle kriterier og var dermed kvalificerede til tilskuddet og titlen som Regionalt spillested.
Ud af de 29 ansøgere besluttede Kunstrådets Musikudvalg at udpege 18 spillesteder til at være regionale spillesteder i perioden 2009-2012. Her iblandt altså desværre ikke Svendborgs spillested Harders.
 


Harders er af Harmoniens brugere tilbage i 2003 navngivet efter husets mangeårige ildsjæl og daglige leder Henning Harder. Fra at være et stort tomt uisoleret rum som uudnyttet stod hen og i daglig tale gik under betegnelsen “baghuset”, blev stedet omdannet til det vi i dag kender som Harders. Det er her man oplever byens virkelige subkultur og her hvor der i ordets breddeste forstand er mere end “højt til loftet”. Alt fra Bent Fabricius Bjerre til The Sandmen har optrådt på Harders og efterhånden har stedet fået overtaget rollen som den nye tids svar på Svendborgs hedengangne spillested Kloster Moster.


Men Harders er mere end blot musikken. Stedets placering i midtbyen i Ribers Gård på toppen af Møllergade, med de toppede brosten og den nostalgiske atmosfære, fortæller om et miljø langt ud over det sædvanlige. I et hus som sprudler af liv 365 dage om året og hvor mange kommende musikalske talenter udklægges, er Svendborg previligerede i at kunne brøste sig af at have dette sted. På 1. salen i Uglebjergsalen opkaldt efter èn af Harmoniens forgangsmænd, tidligere Gasolin` trommeslager nu afdøde Bjørn Uglebjerg, er der udgang til byens absolut bedste facilitet for det rygende folk, på altanen med udsigt over havnen. Man føler sig godt tilpas på Harmonien og dermed også på Harders. Her er plads til alle og stedet rummer store mængder af energi, tolerence, kærligheden til musikken og ikke mindst det skabende og uforudsigelige.


Harders er kommet for at blive – regionalt spillested eller ej.


Se Kunstrådets Musikudvalgs konklusion her: Kunstrådets afgørelse 

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

2 svar til Harders bliver alligevel ikke regionalt spillested

 1. marlene
  27. september 2008 at 13:07

  det her er til alle på fyn meget gerne sydfyn:)
  Det er sådan at Mattias Lysgaard ikke har spillet på fyn nu så var det ikke på tide??
  hvis der er nogle der kender et godt sted han kan spille alså et sted som vil købe en KANON koncert med ham så skriv hvor skal skal jeg se om jeg ikke kan få det igang.
  Meget gerne sydfyn.
  i er velkommen til at skrive så skal jeg snakke med Mattias om det:)
  det er 1 gang han spiller på fyn så der kommer nok mange smiler han er jo meget DYGTIG;)

 2. 31. marts 2010 at 22:15

  Thanks
  Interesting post – i’m creating video about it and i will post it to youtube !
  if you want to help or just need a link send me email !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php