Fynske borgmestre: Ja tak til fynsk film-vækstpakke

16. oktober 2010


Fotos: Hævnen (2010). Foto: Per Arnesen. Armadillo (2010). Foto Lars Skree Limbo (2010). Arnt Jensen / Playdead


Download Producentforeningens forslag om en vækstpakke

Læs også: Fyn er film!

Samtlige fynske borgmestre bakker op om Producentforeningens forslag om en statslig vækstpakke på 50 millioner kroner til regionale filmfonde – herunderFilmFyn. 

-Det er netop opbakning fra staten, der skal til for at skabe den nødvendige vækst ifilmbranchen uden for København. Kommunerne på Fyn har svært ved at løfte denstore opgave alene, og vi har virkelig brug for nye typer arbejdspladser og vækst,siger Hans Jørgensen, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Der er arbejdet på at etablere et filmmiljø på Fyn siden 2002 hvor den regionaleFilmFond blev etableret. FilmFyn ejes af de fire sydfynske kommuner, TV2/Danmarkog Fionia Fond.
Erfaringerne fra andre lande viser, at der er et væsentligt potentiale i regionalefilmfonde, som skaber nye virksomheder, arbejdspladser og som understøtterturismen.
Også på Fyn er erfaringerne gode. Mange danske film er de seneste år optaget påSydfyn. Ud over fynske filmarbejdere har virksomheder etableret sig på Sydfyn medFilmstudiet på Fjellebroen, Zentropas produktionscenter og senestlydefterarbejdsselskabet SuperSonic Svendborg.

De seneste par år er der arbejdet med at udbrede FilmFyn til hele Fyn, bl.a. for atsikre at der er midler til at sikre film året rundt på Fyn. Det er forudsætningen for atudnytte potentialet i FilmFyn.

-Potentialet handler om nye arbejdspladser, nye virksomheder og et regionaltfilmmiljø, udtaler Curt Sørensen, borgmester i Svendborg Kommune. -Film giversamtidig Fyn international opmærksomhed – som med Susanne Biers Hævnen, der iøjeblikket bliver varmt modtaget i udlandet og netop er udnævnt som Danmarks budpå en oscarvinder.

Borgmestrene mener, at Producentforeningens forslag om en vækstpakke til regionalefilmfonde vil skabe det nødvendige grundlag for at udnytte Film Fyns kæmpepotentiale. Herunder et godt fundament for at løfte FilmFyn ud til større dele af Fyn.

Fakta:
De 10 fynske borgmestre, der bakker op om en regionale vækstpakke er fra Faaborg-Midtfyn Kommune, Svendborg Kommune, Ærø Kommune, Odense Kommune,Nordfyns Kommune, Kerteminde Kommune, Nyborg Kommune og AssensKommune, Middelfart Kommune og Langeland Kommune. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php