Det harmoniske Svendborg

1. november 2010LEDER – mitsvendborg.dk – MAGASIN november

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

”Skabes der mange inspirerende, harmoniske og dynamiske områder i byen tiltrækkes der også mennesker, og mennesker betyder liv og aktivitet, og hvor disse er til stede er også mulighederne”.

Vi søger det alle sammen og hele tiden, bevidst eller ubevidst – oplevelserne.
Alt det som er medvirkende til at gøre livet mere spændende at leve. Og vi bliver stadigt mere kræsne og forventningsfulde til, hvad der mon sker henne om det næste hjørne. 
Mennesket har siden tidernes morgen villet lade sig stimulere og underholde, og vi betaler gerne mere for en vare, hvis der følger en oplevelse med. Vi er så heldige, at vi er udstyret med en masse sanser, som konstant higer efter tilfredsstillelse og udfordringer, og vores sanser medvirker til de stemningsbilleder, vi hele tiden danner os på vores vej.
Cykler vi hver dag forbi et område med en fæl lugt, grimme bygninger eller andre påvirkninger, som frastøder os, vælger vi at cykle en anden vej, som vi føler os bedre tilpas ved, og som gør os i bedre humør. Skabes der mange inspirerende, harmoniske og dynamiske områder i byen, tiltrækkes der også mennesker, og mennesker betyder liv og aktivitet, og hvor disse er til stede, er også mulighederne.

By-indretningen, arkitekturen, æstetikken
og samspillet med omgivelserne spiller en væsentlig rolle, når vi bevæger os i byrummet. Der skal være et imødekommende og mangfoldigt tilbud af by-inventar som bænke og hvilepullerter, klimaskærme, grønne beplantninger, god belysning, kulturinformationer med videre. Vi skal skabe gode betingelser for såvel gæsten i byen, samt for byens egne borgere, og det skal være nemt at orientere sig og navigere rundt i byen mellem dens tilbud, steder og aktuelle begivenheder. 
En af udfordringerne heri ligger først og fremmest i at få klarlagt, hvad det egentlig er, vi vil med vores by. Vi må gerne stille krav. Vi må gerne være selvkritiske og ambitiøse i forhold til kvaliteten og æstetikken i byrummet. Og mest af alt må vi gerne udfordre hinanden, når det gælder ideer og tanker om at udnytte potentialerne og skabe grobund for initiativer og handlekraft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php