Svendborg KANON – er DU kommet med DIT bud?

2. november 2010Der er fuld gang i nomineringerne til en Svendborg KANON.
(Foto: mitsvendborg.dk og D3-Profoto)
www.svendborgkanon.dk


AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com 

Siden starten af september måned har mitsvendborg.dk udgjort platformen for en Svendborg KANON –
en uvidenskabelig opgørelse over, hvad der kan betegnes som svendborgensernes  ”foretrukne” inden for syv forskellige kategorier:

KULTURLIV
TRADITIONER
TURISTATTRAKTIONER
NATUROPLEVELSER
ERHVERVSLIV
SPORT OG FRITID
ARKITEKTUR
 

Nomineringerne foregår på
www.svendborgkanon.dk og kører året ud. Herefter vil en jury, med borgmesteren i spidsen, udvælge de emner, som skal sendes til afstemning. Hvilke emner, det bliver, afgøres udelukkende af, hvor mange nomineringer der kommer ind i de syv kategorier. Og her sender borgmester Curt Sørensen (A) en klar appel til byens borgere:
– Tanken om en Svendborg KANON er rigtig god. Vi har rigtig meget at byde på her i Svendborg, og vi finder ingen bedre ambassadører til at brande byen, end de mennesker som bor og lever her. Jeg håber og vil opfordre til, at rigtig mange vil klikke ind på siden og komme med deres bud på, hvad der gør Svendborg helt speciel at leve i, siger Curt Sørensen til mitsvendborg.dk.
 

Overraskelser i nomineringer
I skrivende stund er der kommet 59 forskellige nomineringer. Og der er flere overraskelser imellem. Emner som Kulinarisk Sydfyn, Gml.Torvedag og det nye Kulturhus Svendborg har ikke overraskende fået en nominering. Men der er også overraskelser at finde i svendborgensernes svar på, hvad de mener skal have en særlig plads i byens identitet. Blandt andet har Svendborgprojektet fået en del nomineringer i kategorien Sport- og Fritid. Svendborgprojektet er verdens største forskningsprojekt af sin art, hvor man tester 1200 elever i Svendborg Kommune for, om ekstra idrætstimer i skolen har betydning for deres sundhed. 

Afstemning i 2011

Det er nu op til svendborgenserne, hvilke af de udvalgte nomineringer som skal indgå i afstemningen til en Svendborg KANON. De
udvalgte nomineringer sendes til afstemning på www.svendborgkanon.dk i starten af 2011, hvor alle borgere på demokratisk vis kan afgive deres stemme. Slutresultatet vil så vise, hvilke tre i hver kategori der er ”vinderne”.
Hele bruttolisten kan ses som et udtryk for ”svendborgensernes foretrukne” – og afstemningen kan ses som et udtryk for ”svendborgensernes absolut foretrukne”. Begge resultater kan derfor anvendes i mange forskellige sammenhænge.

FAKTA:
Projektet: Svendborg KANON er blevet til i et samarbejde mellem mitsvendborg.dk, Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn, Nybolig Svendborg og Svendborg Kommune. Ideen er født af Uffe Jeppesen fra Nybolig Svendborg, som ud fra et bosætningsmæssigt perspektiv tidligere har bragt tanken om en Svendborg KANON på banen. Nu bliver tanken ført ud i livet.

Et svar til Svendborg KANON – er DU kommet med DIT bud?

 1. Kirsten Recke
  3. november 2010 at 17:34

  Hvis jeg skulle være turist i Svendborg, ville det første være : gode P. forhold.

  Så ikke mindet fra byen, blev en P. afgift!!!

  Der er flere P.steder, hvor man skal forud bestemme, hvor længe man vil holde.
  Det giver dårligere muligheder for at være impulsiv, når man har en P.tid, hængende over hovedet. Og byens handlende går glip af en indtægt…

  Der må meget gerne, være flere steder man kan sidde og slappe af eller nyde en is.
  Positive oplevelser – er gode minder…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php