Holmes Brothers (US) og Jesper Thilo i Borgerforeningen

31. oktober 2010


I den kommende uge præsenteres to koncerter i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg. Programmet byder på henholdsvis Jesper Thilos Quartet, samt Holmes Brothers fra USA.
www.kulturhussvendborg.dk


Onsdag d. 3. november kl. 20.00: Holmes Brothers (US). Billetpris kr. 160,- inkl. gebyr
cafeopstilling – billetsalg fra Sydfynsbilletten, kulturcafeen og ved indgangen.
Roots, gospel, blues, soul med en funky feeling samt et touch af country. De fantastiske “The Holmes Brothers”. I løbet af deres tre årtier lange karriere har de spillet med Bob Dylan, Van Morrison, Bruce Springsteen, Patti Smith og Lou Reed for bare at nævne et par stykker. Nu kommer trioen The Holmes Brothers til Svendborg med det nye album “Feed My Soul” (4 stjerner i Gaffa) i baglommen.

Selvom gruppen hedder The Holmes Brothers, er det kun to af medlemmerne, der rent faktisk er brødre, nemlig Wendell og Sherman, mens tredje medlem er vennen Popsy Dixon. De to Holmes-brødre voksede op i et baptistmiljø i Virginia og fik deres første musikalske inspirationer fra salmer og gospel-musik. Senere lyttede de til bluesmusik fra folk som B.B. King, inden de begge endte i New York, mødte Dixon og til sidst formede The Holmes Brothers. Debutalbummet kom dog først i 1990, men i løbet af det næste årti fik flere store stjerner øjnene op for gruppen. Blandt andet indspillede de en plade på Peter Gabriels pladeselskab Real World. Siden har de udgivet flere anmelderroste albums og optrådt på adskillige scener og talkshows i USA. The Holmes Brothers er på bas & vokal – Sherman Holmes, guitar, klaver & vokal – Wendell Holmes og trommer & vokal – Popsy Dixon.


Torsdag d. 4. november kl. 20.00: Jesper Thilo hylder jazz-giganterne Benny Goodman og Ben Webster. Billetpris kr. 190,-, unummererede siddepladse – billetsalg i kulturcafeen og ved indgangen. Arr. : Danish Jazz Events
En næsten ny koncertidé med klarinettisten og tenorsaxofonisten Jesper Thilos Quartet kommer nu til Svendborg. Koncertidèen går reelt ud på at hylde to af jazzens store giganter, klarinettisten Benny Goodman og tenorsaxofonisten Ben Webster, i forbindelse med, at de begge ville være fyldt 100 år sidste år.   Og titlen er derfor Jesper Thilo Quartet “In Tribute To Benny Goodman And Ben Webster”. Der er ikke mange der ved, at Jesper Thilo faktisk oprindeligt er uddannet på klarinet på Det kgl. danske Musikkonservatorium, og som jazz-klarinettist ligger hans stil meget tæt op ad “The King of Swing” som Benny Goodman blev kaldt i sin storhedstid i 1930’erne og 1940’erne, som dengang også blev kaldt “Let’s Dance” æraen. Men det er som tenorsaxofonist de fleste danskere kender Jesper Thilo, ikke mindst som fortolker af den helt specielle Ben Webster stil, som de fleste jazzelskere har hørt over årene.  Jesper Thilo har endog adskillige gange spillet sammen med den gamle jazzlegende, mens han boede i Danmark.Jesper Thilo medbringer nogle af de bedste danske jazzmusikere som pianisten Søren Kristiansen, der allerede glæder sig til at spille på Svendborg Kammermusikforenings koncertflygel, desuden Bo Stief på bas og Frands Rifbjerg på trommer.  Sidstnævnte, der i øvrigt har modtaget Bent Jædig prisen, er søn af den kendte forfatter med fornavnet Klaus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php