Med mitsvendborg.dk til fest på toppen af Møllergade

31. oktober 2010


Kim Larsen var “næsten” kommet på besøg i den nye Kaffebaren på Harmonien i Møllergade på Spil Dansk Dagen i torsdags. På billedet ses den lokale musiker Kren Milling, som med overbevisende slagkraft gjorde den som nationalskjalden.
(Foto: mitsvendborg.dk)
Se billedserie fra dagen

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

I torsdags den 28.oktober blev der sunget og spillet dansk musik over hele landet. For 10. år i træk blev der nemlig afholdt “Spil Dansk Dagen”, hvor Dansk musik skal samle den danske befolkning på tværs af alle skel gennem den danske musik og være en drivkraft for et øget fokus på – og interesse for – dansk musik, også resten af året. Det eneste krav til musikken er, at den skal være skabt og produceret af danske musikere, komponister og sangskrivere, og der kan dermed synges på alle verdens sprog på Spil Dansk Dagen. 
Det er www.koda.dk, der har taget initiativ til dagen, som hvert år samler hele branchen om denne fælles fejring af den danske musik i alle dens mange nuancer.
Læs meget mere om Spil Dansk Dagen på www.spildansk.dk

Tag med mitsvendborg.dk i byen, denne gang på Harders og Harmonien på toppen af Møllergade.

Stand Up, Kim Larsen og ny kaffebar
Der var ikke mange ledige pladser at finde da mitsvendborg.dk indledte aftenen på Harders. Her blev der afholdt Stand Up aften med Carsten Bang som vært, og med ikke færre end fire lokale komikere på scenen, plus fire øvrige fra resten af landet, var stemningen på det højeste på det lokale spillested.

Stand Up aftenen var arrangeret  af Harmonien sammen med facebookgruppen “Lokal Stand Up i Svendborg –  er DU frisk?”. Gruppen der har over 600 medlemmer, har eksisteret i et lille år og vidner om et øget behov for stand up i Svendborg.

Efter et par svedige timer på Harders, gik turen over de toppede brosten i Ribers Gård til den nyåbnede Kaffebaren, som netop denne aften havde officiel åbning. Kaffebaren er et nyt projekt hvor de unge kan mødes på hverdage mellem kl.13-19 undtagen torsdag, hvor stedet er forbeholdt ungdomscafeen Cafe´Volkerloebert. Kaffebaren vil, fra tid til anden, byde på levende musik, foredrag, film, teater mm. og stedet indbyder til at husets udøvende musikere, samt unge og byens kulturaktører vil have deres naturlige gang.
Aftenen fortsatte på kaffebaren med musikalske indslag fra bla. “Moelhead Band”, som kom fra Femmøller i Jylland, de lokale “Leervig”, samt Den Syngende Kok – alias Kren Milling, der gav den som Kim Larsen med sin tæt samspillede trio. Aftenen sluttede med musikerne Peter Steff og Kaj Weber, som på henholdsvis trommer og guitar skabte en lun stemning i Kaffebaren.
En ikke helt almindelig torsdag aften på toppen af Møllergade vidner om et sted, hvor kulturen i Svendborg stortrives. Siden 1993 har Harmonien være samlingspunktet for den udøvende musik på den rytmiske scene i byen, og her hvor de unge i Svendborg kan udfolde sig kreativt.
Læs også artiklen: Harmonien skærper ungdomsprofilen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php