Red din farmor med en røgalarm

1. november 2010


En landsdækkende kampagne opfordrer til at sætte røgalarmer op hos ældre familiemedlemmer. www.redfarmor.dk

Den 2. november besøger Borgmester Curt Sørensen Else Pinholt og giver hende en hjælpende hånd med at installere hendes røgalarm. Besøget er en del af en landsdækkende kampagne, som især fokuserer på ældre menneskers behov for en røgalarm i hjemmet. Den kan vise sig at være en investering for livet.

Hvert år omkommer omkring 80 mennesker i brande. En uforholdsmæssig stor del er over 67 år. Det skyldes, at ældre, ud over at være særligt udsatte, også har færrest alarmer i hjemmet, da de ikke magter at sætte dem op. Derfor målrettes BrandBevægelsens indsats mod yngre familiemedlemmer, så de får øjnene op for problematikken – og indser, at der er behov for deres hjælp. Opfordringen til de yngre pårørende er derfor: Tag en tur i bygge- eller supermarkedet, spendér en flad 50’er på røgalarmen og kravl så op på trappestigen. Så kan man med rette kalde sig en helt.

Sideløbende med kampagnen vil BrandBevægelsen igen i år sørge for, at der opsættes røgalarmer hos ældre i udvalgte kommuner. Svendborg er blandt de udvalgte kommuner, som har fået 100 røgalarmer gratis.  Røgalarmerne vil blive sat op hos ældre, hvor risikoen for en brandulykke er størst. I samarbejde med frivillige organisationer, Ældre Rådet, Hjælpende Hænder og Beredskabsforbundet bliver røgalarmerne sat op hos 100 ældre borgere i Svendborg Kommune.
 
Kampagnen er støttet af TrygFonden. Den kører fra uge 44 på bl.a. plakater, brochurer, postkort, annoncer, radiospot og en kampagneside på nettet www.redfarmor.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php