10 mio. til forundersøgelse af Fyn-Femernforbindelse

11. november 2010


Folketinget har afsat 10 millioner til en forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Langeland og Lolland. Det betyder, at den oplagte mulighed for at forbinde Fyn med Femernforbindelsen og dermed Nordtyskland er nået et lille stykke længere.

Læs også: Fynsk femern-projekt skudt i gang  

-Jeg er meget glad for dette tiltag, siger borgmester Curt Sørensen og påpeger at forslaget, vil være med til at skabe regional vækst i områder, der er hårdt ramt af klassiske udkantsproblemer.  

Hvis man kommer fra Fyn, Jylland eller Norge vil der være rigtig mange kilometer at spare ved at tage til Tyskland med Femernforbindelsen over Fyn. Det fremlagte forslag om rute 9 åbner mulighed for at øge trafikmængder, hastigheder og trafiksikkerhed på samme tid. Det sker ved at indrette vejene til nutidens højere krav om sikkerhed og bedre miljø.  

Den faste forbindelse åbner ikke alene muligheden for hurtig og let adgang til det tyske marked, den åbner også døren for turismen på Sydfyn, hvor en væsentlig del af den lokale økonomi og selvforståelse er f.eks. cykelferie. Det ligger fint i tråd med at Tyskland er Europas førende cykelferieland med stor årlig vækst på det område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php