Svendborg – LIVE

15. november 2010


Den 66 årige blues-guitarist Johnny Winter fra Texas, USA, gav koncert i Guldsalen i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg i lørdags.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Se billedserien “Svendborg – LIVE”


Hvis nogen skulle have været i tvivl, så blev det vist i denne week-end i den grad slået fast, at Svendborg virkelig har noget at byde ind med på den danske rockscene. En week-end som helt igennem har afspejlet sig i live-koncerter, store som mindre, der virkelig fortæller at os, at Svendborg oser af nerve, energi og masser af mennesker som gerne vil være en del af det hele.
mitsvendborg.dk tog kameraet med, og begav sig ud til live-scenerne i Svendborg.

AF: CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com


Blues over rådhuspladsen

Lørdag aften på byens rådhusplads – byens nye live-scene – guldsalen i Borgerforeningen, er “linet op” med blå spotlight, fadøl og knasen fra gamle rør-guitarforstærkere. Aftenen står i blues-musikkens tegn. På scenen skal optræde en blues-legende der med mere end 40 år på den internationale rockarena, og et liv med både svær alkoholmisbrug, heroinafhængighed og dybe depressioner i kufferten, fik overbevist Svendborg om, at blues det er ikke noget man spiller – det er noget som man bliver.

Johnny Winter, født i 1944 i Beaumont, Texas. Albino-bluesguitarist med et “Blues-CV” i kufferten som fortæller om optræden på Woodstock festivalen, Grammy vinder og ophøjelse på et tidspunkt i sin karriere som en af verdens bedste guitarister. Sidstnævnte titel må dog siges nok at være en del år tilbage, ihvertfald hvis man skal bedømme udfra Johnny Winters koncert i Borgerforeningen i lørdags. De gamle trætte fingre havde en smule svært ved at følge med den ellers velfungerende tætte trio, på bas, guitar og trommer, som Johnny Winter havde med sig. Men med en smule overbærenhed kunne publikum få sig en på opleveren, med en koncert hvor Stars and Stripes, cowboystøvler og sovset guitarlyd blev ekspederet fra scenekanten og lige direkte i hovedet på folk.

Lokal “guitar-gud” som opvarmning.

Inden Johnny Winter koncerten kunne publikum, som opvarmning for første gang i Svendborg, høre og opleve den lokale guitarekvilibrist Henning Kaae sammen med Nalle & his Crazy Ivans, vis nye album ‘Back to the roots’, netop er blevet nomineret ved Danish Music Awards i kategorien “Årets danske album”. Om det var fordi Henning Kaae var på hjemmebane, eller fordi goé gamle Rock Nalle var helt fremme i skoen den aften, eller fordi de tre musikere, som var på scenen inden Johnny Winter, bare ka´det skidt det vides ikke. Men en ting er helt og aldeles sikkert – spille blues, det kunne de, og de gjorde det med en kant og ‘overarm’ som måtte bringe skam over enhver form for tvivl om det modsatte.

Vinylens fødselsdag på Harders

Med en enkelt afstikker til Harders fra Borgerforeningen, kunne mitsvendborg.dk også her konstatere at live-scenen i byen fungerer ret så godt. Pladeforretningen Vinylen i Møllergade holdt 1 års fødselsdag den 12. og 13. november, og hvad lå mere naturligt end at holde festlighederne hos naboen – Harmonien. Både fredag og lørdag kunne venner af Vinylen, samt publikum således opleve Lasse og Mathilde, Mouritz – Hørslev projektet, jyske The Quartet og som afslutning One-Eyed Mule.

Tina Dicow væltede Borgerforeningen
Søndag er som bekendt dagen hvor der restitueres ovenpå på week-enden. Men sådan skulle det på ingen måder blive for de godt og vel 600 mennesker som havde sikret sig billet til Tina Dicow koncerten i Borgerforeningen søndag aften. En koncert som med stor professionalisme absolut må give genlyd  i byen i lang tid efter.
Tina Dicow er netop udkommet med albummet “Welcome Back Colour” og er i den forbindelse i gang med sin hidtil største tourne, som bringer hende og de fire øvrige musikere i bandet rundt i ind som udland for at give koncerter. 
Koncerten i guldsalen i Borgerforeningen startede med en solooptræden af    multiinstrumentalisten Hergi Jónsson fra Island, som i nu to år har været en fast del af Tina Dicows liveband. Hergi Jónsson, som forøvrigt er uddannet klassisk trombonist, sang og spillede guitar på en lille håndfuld numre af egne kompositioner, og gav en meget stemningsbetonet opvarmning inden hele Tina Dicow band gik på scenen. Og så blev der i den grad leveret noget for de 295,- kroner publikum hver havde betalt for billetten.
33 årige Tina Dicow formåede fra de absolut første vibrationer fra hendes fantastiske stemmebånd, at tryllebinde hele salen – inklusiv balkon, med en koncertstemning som må betegnes som værende i absolut højeste klasse. Et yderst velfungerende og afstemt orkester satte sammen med Tina Dicow dansk musik i et noget andet perspektiv end det den danske rock/popscene ellers formår. Tina Dicows evne som komponist og lyriker rækker langt ud over hvad der må ligge inden for kategorien af eksportvarer inden for dansk musik. Hendes tydelige tætte musiske bånd til det keltiske og irsk-inspirerede, gav publikum godt 2 timers eftertænksomhed, og nydelse af dragende tonesamspil, som gik op i en højere helhed. Flot vokalarbejde, ikke mindst på 2. stemmen leveret af Hergi Jónsson, er tydeligvis Tina Dicows helt klare varemærke, som i en samhørighed med publikum fik de godt 64.000 enheder nye bladguld som er penslet på vægge og loft i guldsalen til at synge med.
Hvis lydfolkene havde problemer under gårdsdagens Johnny Winter koncert, så fik de skabt et noget anderledes og bedre lydbillede under Tina Dicow koncerten. Det var ikke for højt og fint panoreret ud i hele salen, hvilket fik lyden til at fremstå flot og afstemt. At der er brugt rigtig mange penge på lyden i guldsalen, og at nogle af landets bedste eksperter har været inden over som rådgivere, har tydeligvis båret frugt.

Efter en week-end i musikkens tegn kan mitsvendborg.dk konstatere, at byen oser langt væk af live-scene. Sjældent oplever man et så mangfoldigt tilbud af forskellige musikarrangementer, som bygængerne i Svendborg kan opleve. Og næste uge, samt næste week-end byder igen på et hav af muligheder. Følg med her på mitsvendborg.dk – vi er der når det sker – før, under og efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php