De Gyldne Drenge i Egense forsamlingshus

31. marts 2008


De Gyldne Drenge i Egense Forsamlingshus
Lørdag den 5. april kl. 20.00 

Irsk folkemusik – på dansk. Irske folkesange er kendetegnet ved iørefaldende melodier med tekster der fortæller historier med humor og lune. Mange gange direkte sjove. Desværre kan det for mange af os, være svært at få hele pointen med, når musikken spiller lystigt derudaf og sproget er svært at oversætte.Da Jens Memphis og De Gyldne Løver fandt på at sætte danske tekster til The Dubliners, tog danskerne for alvor den irske folkemusik til sig. Det er baggrunden for en af Danmarks største musikalske succeser. Det er nu over fyrre år siden og Løverne rejste i 2007 landet rundt med jubilæumsshow. Desværre var der mange steder de ikke nåede forbi.  

De Gyldne Drenge er løsningen. 

2007 blev også året hvor De Gyldne Drenge udgav deres første cd – Det gamle Værtshus. En vellykket plade, som selv De Gyldne Løver har rost med ordrerne: ”I kan sagtens tage over efter os”!For fem år siden mødtes fem musikere fra henholdsvis Cuchulain Band og Francis & the Bacon Boys på Hansted i Svendborg. Det var bare uforpligtende samspil, men publikum var meget begejstret og lige siden har ”drengene” spillet fast sammen og har underholdt mange steder over hele landet. De Gyldne Drenge lægger sig meget op af deres forbillede og spiller næsten hele deres repertoire. Hjemmebrænderiet, Jeg er ikke som de andre, Ved haw’et – Ved haw’et, for lige at nævne nogle stykker af de kendteste. Men der er også plads til festlige instrumentalnumre, hvor instrumenterne slår gnister og musikerne viser hvad de kan. I det hel taget bliver der rig mulighed for publikum til både at hygge sig, lytte, klappe, synge med og danse. 

De fem musikere der alle har været med fra starten er: Ole Smith: sang, guitar, banjo, tenormandolin. Troels Smith: sang, guitar, banjo, mandolin, tenormandolin, tinfløjter og bohern (irsk håndtromme). Arne Keller: violin, kor. Lars Kirkegaard: harmonika, kor. Jens Holgersen: kontrabas, kor. 

Hør og se: www.myspace.com/degyldnedrenge  

Koncerten er arrangeret af Egense/Rantzausminde Beboerforening. Billetter købes i butik Jalfe, Kattesundet, Sydfyns specialfoder, Skovsbobvej eller hos evalauritzen@mail.dkEller ved døren. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php