37 timers arbejde gav 2 mio. kr.

30. november 2010

Svendborg Kommune havde stor succes med at sende et ekstraordinært brev til enlige forsørgere  

En lille ekstra kontrol gav en gevinst på næsten 2,1 mio. kr. til kommunekassen i Svendborg Kommune.
 

Det var medarbejdere i den såkaldte HOS-gruppe – Helhedsorienteret sagsbehandling – i kommunens Borgerservice, der besluttede at udføre en lille ekstra kontrol af de borgere blandt enlige forsørgere, der modtager ordinært og ekstraordinært børnetilskud. Målet var at finde ud af om de fortsat opfyldte betingelserne for at modtage tilskuddet.
 

– Det viste sig, at en del borgere ikke opfyldte betingelserne længere. Vi sendte et brev ud til 1.150 borgere. Og 50 af dem meldte tilbage til kommunen, at de ikke længere var berettiget til tilskud, som de ellers modtog. Økonomiske betød det, at Svendborg Kommune sparede 2.077.631 kr., som ellers var blevet udbetalt på et forkert grundlag, fortæller teamleder Bjørn Pedersen, Borgerservice, Svendborg Kommune.
 
Normal kutyme er, at enlige forsørgere en gang om året – i januar måned – modtager et brev, hvor de skal bekræfte, at de fortsat er berettiget til tilskud. Det er et brev, der sendes automatisk. Nu valgte HOS-gruppen, at sende et brev uden for ”sæsonen”. Her fik borgerne en forklaring på, hvad der lovgivningsmæssigt forstås ved ”enligheds-begrebet”. Samtidig blev borgerne tilbudt et møde med en medarbejder i kommunen, der kunne give et uddybende svar, hvis det var nødvendigt.
 

-50 borgere fandt efterfølgende ud af, at de ikke var berettiget til at modtage den støtte, de ellers fik. Samtidig benyttede vi lejligheden til at kigge på nogle af de andre områder, hvor borgerne også fik støtte fra kommunen, f.eks. boligstøtte, økonomisk støtte til friplads i en daginstitution. Og her viste resultatet, at der også var nogle, der fik penge, som de ikke var berettigede til, siger Bjørn Pedersen, og tilføjer, at HOS-gruppen har brugt, hvad der svarer til en 37 timers arbejdsuge på den ekstraordinære indsats.
 

Bjørn Pedersen afviser, at kommunen er gået på pengejagt hos en bestemt gruppe borgere.
-Vi har i dag forskellige systemer, der viser, hvad vi udbetaler til borgerne. Dem har vi benyttet os af. Og det har givet en gevinst, der er til gavn for alle borgere i Svendborg Kommune. Ingen kan vel være interesseret i, at der udbetales penge, som man ikke har krav på, siger han.  
Han vil ikke afvise, at Borgerservice på et tidspunkt vil sætte gang i en tilsvarende aktion indenfor andre områder.
-Jeg tror helt sikkert, at der vil være muligheder for at der kan findes nogle penge andre steder ved en sådan øvelse. Overføres det til landets 98 kommuner bliver det til mange millioner kroner på årsbasis, siger Bjørn Pedersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php