Kulturtorv for hele folket

5. december 2010


Lørdag den 4.december blev det nye Kulturtorv på 1. salen i Kulturhurhus Svendborg indviet.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Se billeder fra åbningsdagen


Den 4. december fik svendborgenserne et nyt fysisk kulturelt samlingspunkt. På 1. sal i det nye Kulturhus Svendborg blev Kulturtorvet indviet – et nyt rum for sammenkobling af kulturelle aktiviteter, networking og informationsplatform for byens borgere.
 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com


Svendborg Kommune vil noget med kulturen i byen. Derfor har man lejet 1.salen i Kulturhus Svendborg alene med det formål at skabe et nyt fysisk rum, hvor kulturen i Svendborg kan udvikles og formidles. Formålet er at bryde med de vante dialogmønstre på kontorerne i kulturafdelingen på rådhuset og i stedet skabe helt nye og inspirerende rammer for borgerne, når nye ideer skal fremmes, eller hvor byudviklings-relaterede projekter kan udstilles og præsenteres. Kulturkonsulent i Svendborg Kommunes kultur- og fritidsafdeling, Birgitte Skriver, fortæller:

– Kulturtorvet skal være kommunens kulturansigt udadtil. Tanken er at skabe et åbent sted, hvor man kan komme og hente sine kulturinformationer i form af foldere, programmer og magasiner, samt hvor man kan få vejledning af de kulturkonsulenter, som vil være til stede i de tidsrum, hvor der er træffetid, forklarer Birgitte Skriver, som understreger, at der netop lægges op til, at Kulturtorvet udvikles i samspil med borgerne.

– Vi har været igennem en proces siden åbningen af Kulturhuset i sommer, hvor borgerne har kunne komme med ideer og input til, hvad et sådant kulturtorv kunne bruges til. Her har vi fået rigtig mange spændende ting at arbejde videre med. Det har vi så efterfølgende gjort i en workshop med kultur- og fritidsafdelingens nærmeste samarbejdspartnere, samt med en bred vifte af kulturelle interessegrupper, fortæller Birgitte Skriver.
Kulturtorvet blev officielt indviet af lørdag den 4. december klokken 11.


Mangfoldigt kulturtorv

Ud over at være et informationssted bliver Kulturtorvet også rum for aktiviteter af forskellig kulturel karakter. Der er indrettet udstillingsvægge, dog ikke for kunstudstillinger, og der er etableret gode fysiske rammer for at kunne afholde mindre åbne café-møder. Og netop åbenheden er vægtet højt. Birgitte Skriver lægger ikke skjul på, at det er åbenheden og det mangfoldige, som skal være det bærende element.


– Man kan ikke låne eller leje Kulturtorvet til lukkede møder eller bruge rummet til arrangementer af kommerciel karakter. Ideen er at skabe et rum med et naturligt flow af mennesker, og hvor ting kan opstå netop som følge heraf. Og så må der meget gerne være oplæg, som er debatskabende, opfordrer Birgitte Skriver, som oplyser, at alle typer af aktiviteter og udstillinger skal gå igennem kommunens kulturafdeling, som administrerer Kulturtorvet.
Svendborg Kommunes kulturteam har træffetid på Kulturtorvet torsdag klokken 16-18 og lørdag klokken 11-14. Endvidere vil Svendborg Event, som blandt andet står for Svendborg Festdage, have træffetid mandag til torsdag klokken 11-14.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php