Nationalparken kommer i offentlig høring

24. december 2010


www.minnationalpark.dk

AF: RUDI KRAGH
Formand for bestyrelsen i Støtteforeningen for nationalpark i Det Sydfynske Øhav  

Den 22. december vedtog kommunalbestyrelsen i Assens, at styregruppens forslag om en nationalpark i det sydfynske øhav skal i offentlig høring.
Assens tog dermed samme beslutning som kommunalbestyrelserne for Svendborg, Langeland, Fåborg-Midstfyn og Ærø havde truffet i ugerne forinden.
Det står hermed fast, at alle interesserede i det berørte område får lejlighed til at blande sig i diskussionen, når høringsfasen afvikles i februar og marts 2011.
Støtteforeningen for en nationalpark i det sydfynske Øhav hilser de fem kommunalbestyrelsers beslutninger med glæde. For os var det første delmål i vort arbejde at sikre, at processen op til den vigtige beslutning skal træffes, bliver både demokratisk og åben. En første forudsætning for at det kan ske, var naturligvis at spørgsmålet overhovedet kommer ud til borgerne. Dette er nu sikret med det femdobbelte ja.


Støtteforeningen vil gerne takke de mange engagerede mennesker, der har blandet sig i debatten for at få politikerne til at træffe den eneste anstændige beslutning – nemlig at sende forslaget i høring.
Efter nytår kommer så høringen, om Nationalparken og dens indhold, og derpå den afgørende politiske debat i maj 2011. Og her skal man huske på, at der i kommunalbestyrelserne sidder en del politikere, som er skeptiske over for nationalparken, men som ud fra en reel demokratisk indstilling har syntes, at forslaget skulle i høring.
Det femdobbelte ja til høring er derfor ikke på nogen måde et femdobbelt ja til en nationalpark. Først i de kommende måneder kommer den virkeligt afgørende debat, hvor der bliver brug for alle gode argumenter.
Men lad os fejre jul og nytår med en tilfreds konstatering af, at det nu i hvert fald er sikret, at diskussionen om dette vigtige spørgsmål for hele vort områdes fremtid kommer til at foregå efter demokratiske spilleregler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php