Første jordsalg i Tankefuld

25. december 2010

7.000 kvadratmeter jord i Tankefuld er netop underskrevet som solgt til familieboliger. 

– En tidlig men rigtig dejlig julegave til Svendborg. Jeg er sikker på, at det betyder, at vi også få solgt flere grunde i Tankefuld i 2011. Nu er det første jord solgt, så jeg tror på, at vi vil opleve interesse fra andre købere også.
 

Sådan lyder det fra en glad borgmester Curt Sørensen, Svendborg, da han onsdag kunne underskrive salgspapirerne på 7.000 kvadratmeter jord i Tankefuld. Et af Danmarks mest visionære boligudviklingsprojekter, der over de kommende år skal skabe en helt ny by i den vestlige del af Svendborg.
 

Køberen er Fyns almennyttige Boligselskab (FAB), der har planer om at opføre 66 familieboliger fordelt på etagebyggeri og rækkehuse i området.
 

Bruno Hansen, formand for kultur og planudvalget i Svendborg Kommune, deler borgmesteren glæde.

– Nu har vi fået sat gang i et af de mest spændende projekter i Svendborg, Tankefuld. Jeg er især glad for, at det er et stort almennyttigt boligselskab der sætter spaden i jorden. Deres tanker om byggeri flugter tankegangen i vores Tankefuld-projekt, siger Bruno Hansen.
 

Direktør Bent Bøllingtoft, Fyns almennyttige Boligselskab, var også en glad mand, da han havde sat sit navn på salgskontrakten.
 

– Vi er ikke i tvivl om, at Tankefuld bliver et attraktivt boligområde. De planer der ligger for hele området fra Svendborg Kommunes side lyder så spændende, at vi gerne vil være en del af det projekt. Jeg er sikker på, at vi i samarbejde med Svendborg Kommune kan få opført nogle boliger, der kommer til at følge intentionerne i planerne om bæredygtighed i Tankefuld. FABs boligpolitik ligger helt på linie med ideerne i Tankefuld-projektet, siger Bent Bøllingtoft.
 
Det samlede beløb for Fyns Almennyttige Boligselskabs projekt i Tankefuld løber op i 123 mio. kr.

Også projektleder Poul Hjerre Mathiesen, Tankefuld, Svendborg Kommune er glad for det første jordsalg i Tankefuld.

– Nu har vi fået hul igennem. Og jeg begynder at mærke en spirende interesse igen blandt mulige investorer. Så jo, jeg er som borgmesteren og direktøren rigtig tilfreds i dag, siger han.
 
Hvornår det første spadestik til husene skal tages har Bent Bøllingtoft ikke noget bud på endnu.
 

– Men det er helt klart vores intension, at vi vil i gang så hurtigt som overhovedet muligt, siger Bent Bøllingtoft.
 
Svendborg Kommune købte 57,6 hektar landbrugsjord og skoven Sofielund på 45,6 hektar, for en samlet pris på 79,4 mio. kr. i efteråret 2008 af Hvidkilde gods.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php