Bredt klimainitiativ skal skaffe flere grønne jobs

28. december 2010


Go2Green’s interim forretningsudvalg (f.v. Carl Aage Jensen, Henrik Nielsen, Per Schorling, Anders Banke)
www.go2green.dk

Læs også: Fælles indsats for grønne arbejdspladser

På initiativ af Industrien Sydfyn har en række virksomheder i Svendborg besluttet at arbejde sammen i et bredt klimainitiativ. Formålet er at skabe flere grønne jobs og målbare reduktioner af energiforbruget gennem konkrete indsatser, vidensdeling, kommunikation og sparring mellem partnerne.

Initiativet bærer titlen GO2Green, og det får både et kort og et langt sigte med tydelig henvisning til Klimakommissionens anbefalinger. GO2Green har et klart erhvervsmæssigt perspektiv og placeres organisatorisk i et separat OPP (Offentligt Privat Partnerskab) med både Svendborg Kommune og private virksomheder som partnere. Organisationsformen vil blive fastlagt i løbet af de kommende måneder parallelt med, at partnerkredsen bag GO2Green udvides.

Indtil videre tegnes initiativet af et interim forretningsudvalg bestående af Carl Aage Jensen (direktør for C.C. Jensen A/S), Henrik Nielsen (formand for Erhvervsudvalget i Svendborg Kommune), Anders Banke (direktør for Sydfyns Elforsyning) og Per Schorling (direktør for Proces Support A/S). Forretningsudvalget har arbejdet på at få et økonomisk fundament på plads, og på nuværende tidspunkt har de følgende partnere meddelt deres aktive deltagelse:

C.C. Jensen A/S
Sydfyns Elforsyning A/S
Svendborg Erhvervsskole
Svendborg Sparekasse
Svendborg Kommune

Herudover er der positive tilkendegivelser fra virksomheder indenfor flere forskellige brancher, som ønsker at være med fra starten, og dermed er der udsigt til tilstrækkelig økonomisk opbakning til opstarten af initiativet.

I løbet af de kommende måneder vil initiativet tage sin form med en bredere kreds af partnere og samarbejdspartnere, og de første initiativer vil løbe af stablen. Aktuelt lanceres GO2Green
Industri, som giver industrivirksomhederne i området en proces for optimering af klimaindsatsen, og GO2Green Byg, som vil klæde byggevirksomheder på til at bygge energioptimerede huse (f.eks. til Tankefuld, som skal være energiklasse 1). Senere vil der blive fulgt op med initiativer for andre grupper.

Der afholdes et offentligt informationsmøde i dag den 28. februar 2011, men virksomheder, som allerede nu ønsker at være med fra starten, kan henvende sig direkte til Per Schorling på tel. 62 20 01 04 eller ps@processupport.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php