Innovativ Fremtidsfabrik på Sydfyn for 24 mio. kroner

14. januar 2011


-Jeg har den helt klare målsætning, at gøre Sydfyn til landets bedste område for kreativt iværksætteri, siger Susanne Linnet Aagaard, nytiltrådt projektleder for Fremtidsfabrikken Sydfyn.
(Foto: mitsvendborg.dk)


AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Uddannelse af kreative iværksættere skal sætte Sydfyn på danmarkskortet som et kraftcenter,
hvor kreative mennesker sammen forvandler idéer til vækstvirksomheder. Således er visionen for SUS (Sydfyns Udviklings Samarbejde), efter at de på et pressemøde i torsdag kunne meddele, at EU’s Socialfond  har bevilliget 11,7 mio. kroner til projektet ”Fremtidsfabrikken Sydfyn”. Et projekt som skal forbedre vækstbetingelserne for kreative iværksættere og tiltrække andre til Sydfyn.


Tre uddannelsesforløb for henholdsvis kreative iværksættere, medarbejdere i erhvervsrådgivningerne og for kommunale medarbejdere, bliver med et budget på godt 23 mio. kroner, sat i søen og skal løbe over de næste 3 1/2 år. Undervisningen har til formål at udvikle en stærk forståelse for vilkårene for iværksætteri hos deltagerne og derigennem sikre fortsat bevågenhed i forhold til en positiv udvikling af sydfynsk iværksætterkultur.


-Målet i projektet er, at vi skal have mindst 20% flere iværksættere om 3 år, end vi har i dag, udtaler formand for SUS, og borgmester i Svendborg Kommune Curt Sørensen.


Sekretariatsleder for SUS, Ebbe Lund oplyser, at en analyse lavet af Kaospiloterne i de fire kommuner Langeland, Ærø, Faaborg-Midtfyn og Svendborg, peger på, at de lokale iværksættere har brug for uddannelse, coaching og vejledning for at udvikle områdets kreative virksomheder.


-I projektet skal vi skræddersy undervisning til 250 innovative iværksættere, så de bliver klædt på til rejsen fra idé til kreativ vækstvirksomhed, siger Ebbe Lund.


Direktør Annalise Horster, Faaborg-Midtfyn Kommune, og formand for Fremtidsfabrikkens styregruppe udtaler, at projektet åbner for uddannelse af 30 erhvervsrådgivere og 85 kommunalt ansatte, så de bliver tætte samarbejdspartnere for iværksætterne.

-Et sådant kompetenceløft af vores medarbejdere vil komme alle erhverv til gode i deres samarbejde med de fire kommuner, siger Annalise Horster.

Fysisk og virtuelt Iværksætterhus
Projektet skal ligeledes understøtte etableringen af iværksætterhuset Fremtidsfabrikken med kontorfællesskab, showroom og værksteder, hvor iværksætterne fagligt støttes af netværk, mentorordninger og økonomisk rådgivning. Iværksætterhuset, som ikke skal financiere ‘mursten’ af projektbeløbet på de godt 23 mio. kroner, men hvor puljen kan indgå i at skabe indholdet i huset, forventes etableret i én af de i SUS samarbejdet kommuner på fastlandet. Dog skal en satellit af Fremtidsfabrikken ligeledes etableres på Ærø. Udover det ‘fysiske’ iværksætterhus, er tanken også at etablere et virtuelt sted for kreativ udvikling. Et ‘kreativt mødested’ på nettet, hvor mulighederne er åbne for at samarbejde mere ud over kommunegrænserne med andre kreative iværksættere og innovative mennesker og virksomheder. 

Nytiltrådt projektleder
Som tovholder og koordinator i hele projektperioden frem til juni 2014, har SUS ansat Susanne Linnet Aagaard  som projektleder. Susanne Linnet Aagaard er 45 år, uddannet HD-udenrigshandel og Eksporttekniker og har 16 års erfaring fra udenrigstjenesten, Danmark Eksportråd i Danmark og udlandet med rådgivning af smv’er om internationalisering og forretningsudvikling. Efter ni år udsendt af Udenrigsministeriet i Malaysia, Grækenland og Italien for, flyttede Susanne Linnet Aagaard med familien til Vindeby i 2009. Herfra har hun i en periode drevet selvstændig virksomhed med kurser i kulturforståelse og virksomhedsrådgivning. Hun kender derfor til de personlige udfordringer, som iværksættere står overfor, når de skal gå fra at være lønmodtager til at være selvstændig erhvervsdrivende.


-Jeg har den helt klare målsætning, at gøre Sydfyn til landets bedste område for kreativt iværksætteri, siger Susanne Linnet Aagaard, der tiltrådte stillingen som projektleder den 1.januar i år.


FAKTA OM FREMTIDSFABRIKKEN SYDFYN
 
Projektets hovedaktiviteter:

     
Uddannelse af kreative iværksættere, så de kan udvikle bedre og mere innovative løsninger og forretningsmodeller og får højere vækst- og overlevelsesrate.  Uddannelsen skal bidrage til at profilere Sydfyn som ressourceområde for kreative iværksættere.

     
Uddannelse af erhvervsrådgivningerne samt Svendborg Erhvervsskole, så rådgiverne bliver en samarbejdspartner og en instans, der understøtter iværksætternes udviklingsproces gennem nye redskaber som coaching, proaktivitet og kreativitet.

     
Uddannelse af kommunalansatte i de fire kommuner således, at medarbejderne bliver bedre til at servicere iværksættere, kommunernes tilbud bliver mere synlige, der udvikles nye offentlige tiltag, og der bliver større forståelse for iværksætternes tænke- og handlemåde.

     
Etablering af Iværksætterhuset Fremtidsfabrikken med kontorfællesskab, showroom og værksteder, hvor iværksætterne fagligt støttes af netværk, mentorordninger og økonomisk rådgivning. En del af uddannelsesaktiviteterne skal foregå i iværksætterhuset. Når iværksætterhuset etableres skal en satellit af Fremtidsfabrikken ligeledes etableres på Ærø.

     
Udvikling af netværk i og omkring Fremtidsfabrikken samt afholdelse af faglige og relationsopbyggende netværksmøder.

     
Etablering af mentorordning, hvor succesfulde erhvervsfolk som mentorer stiller deres viden og erfaring til rådighed for kreativ entreprenører.

     
Etablering af en økonomisk rådgivende funktion, hvor private aktører hjælper iværksættere med at tackle den økonomiske usikkerhed fra lønmodtager til selvstændig erhvervsdrivende.

     
Udvikling og implementering af en strategi for brug af nye medier, der skal skabe sammenhængskraft mellem projektets hovedaktiviteter, bl.a. hjemmeside, blogs, streaming af foredrag og undervisning, brug af sociale medier m.m. 

PROJEKTSTØRRELSE OG FINANCIERING 01.01.2011-30.06.2014:
 

     
Tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler                      4.905.185 kr

     
Tilskud fra EU Socialfonden                                                 11.679.011 kr

     
Kommunal egenfinansiering                                                     316.327 kr

     
Kommunal deltagerfinansiering (medarbejdernes tidsforbrug)     1.207.500 kr

     
Deltagerfinansiering (iværksætternes eget tidsforbrug)              5.250.000 kr

     
Projektstørrelse i alt                                                                  23.358.023 kr
 

Et svar til Innovativ Fremtidsfabrik på Sydfyn for 24 mio. kroner

 1. 16. januar 2011 at 16:26

  Kære Susanne

  Tillykke med det nye center og dit job det ser ud til at være et spændende initiativ. Jeg arbejder som virksomhedsrådgiver for EVV i Sorø og har mange års erfaring med arbejde for iværksættere og opfindere og vi har hos EVV flere værktøjer og innovationstiltag som måske kan inspirere og hjælpe dig her i starten. Du er meget velkommen til at kontakte mig hvis du har brug for hjælp.
  Se f.eks. vores virtuelle forretningsplan, den har vi haft stor succes med at anvende over for iværksættere.

  PS: jeg kommer en del til familie i Svendborg, så jeg har mulighed for at besøge Jer der.

  Mvh
  Gert Thomsen
  Virksomhedsrådgiver
  EVV
  40459111
  gt@evv.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php