500.000 til bedre livskvalitet for handicappede

16. januar 2011

Beboerne på Vestereng kan glæde sig til diverse nyanskaffelser og initiativer, som er blevet mulige, fordi Vestereng har fået bevilliget 500.000 kr. fra Bodil Hansens Mindelegat.

Legatet blev stiftet i 1999 af moderen til en af stedets beboer på Elleruphus – nu Vestereng.
Midlerne har givet vedkommende såvel som hendes medbeboere mange glæder i årenes løb. Mange af beboernes venner har også nydt godt af arrangementer.

-Det er første gang, vi får så stort et beløb, og vi glæder os til at kunne bruge dem til at forbedre livskvaliteten for vore 29 beboere, udtaler Rose Olsen, Forstander for Vestereng og Ryttervej.


Fra tid til anden har der været juridiske forviklinger omkring brugen af midlerne, og det er derfor, der i år er så stor en opsparing. Midlerne forvaltes af landsorganisationen LEV med en bestyrelse, der repræsenterer såvel familien som repræsentanter udpeget at moderen.
Sidste års pulje gik blandt andet til nye ”motionsparker” på Vestereng og Ryttervej.

-I år vil vi også bruge en god del af midlerne til et langsigtet gode, nemlig et nyt haveanlæg med fliser, bænke og rhododendron, et rekreativt område, som kan være til glæde for alle, uanset fysiske forudsætninger, siger Rose Olsen, som også kan fortælle om et andet stort projekt.

-Et andet større projekt bliver solafskærmning både i vores café og i vores lille glaspavillon, som dermed vil kunne bruges endnu mere af beboerne. Herudover vil vi prioritere dels forskellige mindre anskaffelser, som kan være til nytte i hverdagen, dels kulturelle, oplevelsesmæssige arrangementer og aktiviteter hen over året, siger forstanderen.

-Vi er meget privilegerede og meget taknemmelige for at have disse særlige muligheder for at gøre noget helt specielt for vore beboere i disse tider, hvor den offentlige sektor er økonomisk trængt, slutter Rose Olsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php