Ord – mellem linierne

19. januar 2011Kåre Wangel og Mads Ellebek Harboe er drivkraften bag Litteraturfestivalen “Ord over Svendborg” som afvikles i dagene 10.-12.marts
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.ordoversvendborg.dk

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

De har begge en passion for ordets betydning i tale og udtryk. De er begge poetry-slammere, som helt enkelt handler om at orddyste overfor et publikum, og så er de initiativtagere til en Litteraturfestival i Svendborg til marts. mitsvendborg.dk har mødt Kåre Wangel og Mads Ellebek Harboe, for at sætte ‘ord på’ hvad dette egentlig handler om.


Den 10. til d. 12. marts vil Svendborg fyldes af ord. Tre sprudlende litterære festdage hvor man fortsætter succesen ’Ordskælv’ fra 2009. Litteraturfestivalen ’Ordskælv’  blev til  i et tæt mellem Svendborg Kommune og Svendborg Bibliotek, samt en række puljer og private sponsorer, som muliggjorde, at skabe en tre dages alternativ litteraturfestival.


-Vi glæder os rigtig meget til, ligesom i 2009, at forene forskellige litterære genrer og formidle dem på en inkluderende, levendegørende og nyskabende måde, fortæller den ene af initiativtagerne til ’Ord over Svendborg’, Kåre Wangel til mitsvendborg.dk


150.000 kroner i tilskud 

Statens Kunstråd har tildelt Litteraturfestivalen ’Ord Over Svendborg’ 125.000 kr. der sammen med et bidrag fra Nordisk Råd på 25.000 muliggør festivalen i 2010. Hovedparten af midlerne går til forfatterhonorarer, samt rejseomkostninger og forplejning.
Forfattere fra hele Norden, samt Tyskland og England, gæster Svendborg i forbindelse med festivalen. Således vil man bla. kunne opleve: Oskar Hanska (S),  Olivia Bergdahl (S), Therese Bakkevoll (N),  Ron Røstad (N), Moritz Neumeier (D) og M.C. Japper (GBR).

-Der er planlagt arrangementer på både Naturama, Biblioteket, Forsorgsmuseet, Harmonien, Maskinen, på Torvet og andre steder i byrummet, siger Mads Ellebek Harboe, som også fortæller at der vil være både børnelitteratur, spoken word, digtoplæsning, forfatterdebatter, litteraturfilm og en god del mere, under festival dagene. De deltagende forfattere og kunstnere består, udover de nævnte udenlandske navne, også af lokale personer med tilknytning til Svendborg og Sydfyn, med lokale navne som Christel Wiinblad, Mikael Josephsen og Jesper Wung Sung.

mitsvendborg.dk vil frem til festivalen sætte fokus på litteraturens mange genrer og sproglige udtryk, og du vil kunne holde dig opdateret her på bloggen med programmet for “Ord over Svendborg”. Dette med en række dybdegående artikler, som går ‘ind under huden’ på litteraturen – i ‘ordest bredeste forstand’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php