Lokale midler til litteraturfestivalen “Ord over Svendborg”

28. januar 2011


www.ordoversvendborg.dk

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com


Litteraturfestivalen “Ord over Svendborg” modtager 13.000 kroner fra Svendborg Sparekasses kulturstøttepulje. Selv om der var søgt om et beløb på 67.000 kroner bliver pengene positivt modtaget, udtaler Kåre Wangel, som er en af initiativtagerne til festivalen.

I artiklen
Ord – mellem linierne, som mitsvendborg.dk bragte på bloggen den 19.januar, kunne man læse om litteraturfestivalen “Ord over Svendborg” som løber af stabelen i dagene 10. 12. marts. Tre dage hvor litteraturen sættes i fokus med forskellige arrangementer og events f.eks. børnelitteratur, spoken word, digtoplæsning, forfatterdebatter, litteraturfilm og en god del mere.

Statens Kunstråd har tildelt Litteraturfestivalen ’Ord Over Svendborg’ 125.000 kr. der sammen med et bidrag fra Nordisk Råd på 25.000 muliggør festivalen i 2010. Men også lokalt støttes litteraturfestivalen med midler. Således fik “Ord over Svendborg” tildelt 13.000 kroner af Svendborg Sparekasses kulturstøtteprojekt, som i 2010 uddelte midler for
450.000 kroner til 20 forskellige modtagere i Svendborg og yderligere 103.140 kroner til syv forskellige modtagere på Langeland. Litteraturfestivalen havde søgt puljen om 67.000 kroner, men endte med at få 13.000 efter en folkeafstemning om de forskellige projekter. Flest penge gik til Bunkersforeningen i Ollerup og arrangementet Harry Potter-nat i Svendborg, der modtog henholdsvis 46.168 og 43.523 kroner.

Kåre Wangel, som er en af initiativtagerne til litteraturfestivalen, er glad ved de ekstra 13.000 kroner man har fået til “Ord over Svendborg”, da disse udgør de frie midler festivalen har at arbejde med. Og selv om Kåre Wangel i en artikel på SvendborgsNetAvis.dk udtaler, at han gerne have set at litteraturfestivalen havde fået et højere beløb, er han alligevel glad for midlerne og Svendborg Sparekasses initiativ med kulturstøttepuljen.
 

-De kunne jo bare lade være og beholde pengene i kassen, siger han.

Læs også: Kulturstøtte giver positivt renomme´
 

mitsvendborg.dk stiller skarpt på litteraturen i hele perioden frem til og under litteraturfestivalen ”Ord over Svendborg” i marts. Følg med her på bloggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php