Borgerforeningen i uge 13

29. marts 2011


Lokale Lyriske tilbøjeligheder kan opleves i Borgerforeningen lørdag den 2.april.

Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg kan i uge 13 byde på nedenstående arrangementer:
  

Onsdag 30. marts kl. 19.30
Svendborg Kammermusikforening præsentererer Edsberg Strygeorkester.
Billetpris kr. 150,- – dørene åbner ½ time før koncertstart.
 

Edsberg Strygeorkester består af meget talentfulde unge musikere, som studerer på Edsberg Slot i Sollentuna lige udenfor Stockholm. Skolen blev startet i 1958 og har plads til 25 studerende i alderen 16-25 år på instrumenterne violin, bratsch, cello og piano. Uddannelsen her regnes af mange for den fornemste man kan få i Skandinavien, og mange forskellige nationaliteter er repræsenteret.
 

Mozart: Divertimento D-dur Kv. 136. 
Atterberg: Suite for violin, viola og strygere.            
Arvo Pärt: Silouan’s Song. 
Mozart: Divertimento F-dur Kv.138 
Piazzolla: Oblivion.    
Piazolla: Tango Preparense.     
Grieg: Fra Holbergs tid    

Fredag d. 1. april kl. 20.30

Pink Floyd Project
Billetpris kr. 295,- inkl. gebyr – ståpladser – dørene åbner ½ time før koncertstart.
Arr.:  FMK Concert.
 

Pink Floyd Project vender tilbage til den absolutte rockklassiker Dark Side Of The Moon, og opfører albummet i sin fulde længde. Showet bliver en 2½ time lang koncert gennem Pink Floyds univers – fra de tidlige psykedeliske eksperimenter over 70’ernes politiske konceptalbums til 80’ernes svævende vellyd.
Koncerten understøttes af en komplet computerstyret lysopsætning, rundbue, visuals, laser, quadrofonisk lyd, og skarp teknisk afvikling. Koncerten vil også indeholde hits fra store albums som The Wall, Wish You Were Here, Meddle samt sjældenheder og overraskelser fra hele bagkataloget. Bandet har gennem de seneste 5 år turneret aktivt i ind- og udland og skubbet grænserne for lyd, lys og computerstyret teknik på koncertsteder. Lyden, repertoiret og teknologien er til stadighed blevet forfinet, og 2011 repræsenterer endnu et spring på den ambitionsmæssige skala. Det handler om opbygning, timing, håndværk og naturligvis at levere varen til publikum med det rette blandingsforhold af eksperiment og nostalgi, fest og fordybelse, rock og pop, lir og oprigtighed. 

Lørdag d. 2. april kl. 21.00
Rap og hip hop: Pede B m/ live band samt opvarmning med Lyriske Tilbøjeligheder
Billetpris kr. 100,- inkl. gebyr – ståpladser – dørene åbner ½ time før koncertstart. Arr.: Borgerforeningen.
 
Hvor trenden i dansk hip hop de seneste par år har været at gå en mere elektronisk vej og blande pop i hip hop’en, har Pede B valgt at bygge mange af sine numre på hans seneste album, ”Jungleloven” op omkring et hav af samples. Gold school, kalder man med hip-hop-jargon stilen, der især prægede 90’ernes rap-musik. ”Jungleloven” er kommet til verden i et tæt samarbejde med produceren Adam Sampler, der ud over Pede har arbejdet sammen med Torrpedorr, J-Spliff, Anna David og Street Mass og desuden produceret numre for amerikanere som Royce Da 5’9 og Kid Vishis.
 Tekstuniverset på albummet er sjældent gennembearbejdet i dansk rap-sammenhæng. Teksterne er både dybere og mere reflekterende end på den seneste udgivelse fra Pede B, ”Stadig Beskidt”. Pede B behandler emner som problematiske barndomsminder, TV’s effekt på unge, de moderne begravelsesnormer, den stressende hverdag i jagten på toppen og danske læger og psykiateres voksende hang til at medicinere unge ud af psykiske problemer. ”Jungleloven” er desuden gæstet af velkendte navne som Bai-D (Suspekt), Steffen Brandt og Petter (Skandinaviens mest sælgende rapper nogensinde).
– Det her er den plade, jeg hele tiden gerne har villet lave, men det er først nu, jeg har udviklet mig nok tekstmæssigt til at kunne realisere den. Efter ”Stadig Beskidt” holdt vi bare aldrig op med at gå i studiet. Det er derfor, pladen allerede er klar nu, siger Pede B.
Pede B har nu lavet tre vellykkede soloplader, turneret som opvarmning for LOC og spillet et hav af solokoncerter. Derudover har Pede i oktober 2009, som den eneste nogensinde, vundet konkurrencen MC’s Fight Night for tredje gang. Lokale Lyriske tilbøjeligheder er et energifyldt og kommunikativt intelligent band, der består af 9 livsglade musikere, der alle deler den samme passion og inderlighed for musikken. Bandets udtryk er hentet fra mange forskellige stilarter. Primært er lyden inspireret af hiphoppen, med også jazzen, funken og bluesen er stærkt repræsenteret. Sætlisten varierer mellem direkte dansevenlige syng – med – numre og mere dybsindige universer.   Bandet udgøres af: En rapper, to sangerinder, en guitarist, en bassist, en trommeslager, en pianist, en tværfløjte og saxofonist, og sidst men ikke mindst en pladevender (Dj).  

Søndag d. 3. april kl. 15.00
“Mor er den bedste i verden”
Den Danske Skueplads opfører en forrygende teaterønskekoncert – syng med!
Billetpris 225,-  inkl. gebyr – siddepladser – dørene åbner ½ time før koncertstart.
Arr.: Borgerforeningen.
 

Mor er den bedste i verden er et overdådigt møde med 50’ernes Familien Danmark og tidens bragende tophits. Frk. Grethe står klar ved nummertavlen, medens Hr. Steffensen råhygger om publikum. – Ønsk en sang, syng med, og oplev hvordan Fru Winther og Hr. Søndergaard får skibet til at sejle i nat. Hvem husker ikke: Pipita fra Mallorca, Æselsangen, Vovsen i vinduet, 
Fiskerpigens Sang, Mandalay, Kære John, Slendre gennem regn, Texas gule rose, Hvide måge – og alle de andre.Mor er den bedste i verden er en ønskekoncert for hele familien. Forestillingen er et sprudlende og kærligt møde med den usminkede danske kulturarv, hvor publikum får rig lejlighed til at knibe en tåre og trække kraftigt på smilebåndene.  Iscenesættelse: Chr. Steffensen. Efter idé af Hugo Øster Bendtsen. Allan Andersen – kapelmester og piano, Henrik Simonsen – bas samt Per Jensen – trommer. Medvirkende: Grethe Søndergaard, Randi Winther, Chr. Steffensen, Niels Søndergaard. Scenografi: John Lindskov. Varighed: 2 timer inkl. pause 

Onsdag d. 6. april kl. 20.00
Magic Slim & The Teardrops (US)
Billetpris kr. 195,- inkl. gebyr –  siddepladser – dørene åbner ½ time før koncertstart.
Arr.: Borgerforeningen.
 

Chicago blues, som Muddy Waters og Howling Wolf stod som eksponenter for. Magic Slim blev født som Morris Holt i Missisippi i 1937 og allerede i barndommen blev han venner med Magic Sam og da han tog til Chicago i 1955 blev han optaget i Magic Sams band. I 1967 startede han solo og grundlagde sit orkester the Teardrops, der har udgjort hans backing lige siden. Et band der forrige år fik en ny rytmesektion fra Lonnie Brooks formidable band – og som virkelig har skabt et helt ny gnist i the Teardrops.
 Hans pladekarriere begyndte i halvfjerdserne, men først i 1990 fik han kontrakt med pladeselskabet Blind Pig og udsendte en stribe albums. Herpå viser Magic Slim sig som en sanger, der måler sig med Howling Wolf og en guitarist, der måler sig både med Muddy Waters og Howling Wolf.. Det er ikke for ingenting, at mange anser Magic Slim & The Teardrops for at være “The last real Chicago blues band”, og det er ved at være sidste udkald, hvis man endnu ikke har oplevet denne stemningsmættede og autentiske del af musikhistorien – de gamle blues mestre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php