Kulturens Topmøde i Svendborg

29. marts 2011


Forfatter til bogen “Kulturens skjulte styrker”, Peter Hanke, sætter kulturen til debat i Svendborg.
Udvalget for Kultur og Plan, Billedkunstrådet og Kulturelt Samråd, ønsker at fremme dialogen mellem politikerne og kulturlivet og mellem kulturinstitutionerne på tværs, og har derfor i samarbejde inviteret til Kulturens Topmøde 2011.
 

Politikere, institutionsledere og kunstnere vil den 4. april samles på en ny måde, og vil gerne tage nogle vigtige skridt for at finde en retning for kommunens kulturliv i årene fremover.
Forfatter til bogen Kulturens skjulte styrker, Peter Hanke, vil sætter en ny slags debat i gang, der tager udgangspunkt i forestillingen om, at kulturlivet besidder en række skjulte styrker og dybere fællesskaber, som måske er kommet til at stå i skyggen af de gængse opdelinger i institutioner, foreninger og forskellige kunstgenrer. De mange små reservater, som kulturen er opdelt i, har rigtig meget til fælles, som ikke altid udfoldes på en klar og entydig måde.
 

Peter Hanke udtaler:


– I den voldsomme transformation, som verdensøkonomien undergår i disse år, er der mere end nogensinde brug for at kulturen spiller en rolle, ikke mindst på lokalt plan. Kreativitet og viden bliver kapitaliseret mere end tidligere, og på hvilken måde spiller kulturen med i denne udvikling, siger Peter Hanke, og fortæller at hans indlæg på topmødet vil sætte selvforståelsen på spidsen, og vil grave dybere efter aktørernes egen motivation for at arbejde med kultur.

– Den indre drivkraft har betydeligt større muligheder for at komme lokalsamfundet til gavn, hvis en generøs videndeling kan fremelskes, og vi alle tør se ud over vores egne grænser, siger Peter Hanke.
 

Det er en kendsgerning, at en meget vigtig ressource i kulturlivet er de mange frivillige, der stiller sig til rådighed i foreninger, brugergrupper og blandt institutionernes venner og deltagerkredse. I de kommende år vil den offentlige økonomi komme under pres, og der bliver brug for at forstå de frivilliges bidrag på en anden måde end tidligere. På topmødet vil man derfor også debattere, hvordan man bedst organiserer den passion og livsmening, som frivillige aktører værner om – endnu mere end institutionerne og kunstnergrupperne – uden at tage folk for givet.
  

Kulturens Topmøde holdes d. 4. april kl. 17.00 – 20.00 på Spillestedet Harders, Møllergade 36.
Her vil Peter Hanke vil holde et oplæg om Svendborgs situation og muligheder, og efterfølgende lede en debat om to overordnede processer, der fokuserer på temaerne:

– Kulturens særlige styrker og aktørernes evne til at dele viden med hinanden
– Kulturens frivillige og forståelsen af frivillighedsbegrebet  

Tilmeldingsfrist for kulturaktører til mødet er onsdag d. 30 marts til lili.jensen@svendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php