Go2Green partner opstiller solcelleanlæg på Sydfyn

31. marts 2011


Louise Halgaard Gotfredsen fra Svendborg virksomheden Grøn Sol, og Peter Larsen fra JKEL i Ringe, på taget af AutismeCenter Holmehøj i Kværndrup, hvor et nyt solcelleanlæg skal supplere elforbruget.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.grønsol.dk
www.jkel.dk
www.go2green.dk

Det nye klimainitiativ i Svendborg, Go2Green, vis formål er at skabe grønne arbejdspladser på Sydfyn, og reducere
CO2, begynder nu at vise resultater. I Kværndrup og på Tåsinge er Svendborg virksomhed, og partner i Go2Green, Grøn Sol, netop i gang med at opsætte solcelleanlæg på samlet 22 KW.  

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com  

Svendborg virksomheden Grøn Sol, som sælger solcelleanlæg til energibevidste husejere i hele landet, er netop i gang med at montere et solcelleanlæg på
et nyt bolig- og aktivitetstilbud for autister, som  bliver en del af AutismeCenter Holmehøj, der er beliggende i Kværndrup. AutismeCenter Holmehøj, som hører ind under Region Syddanmark, er et bo- og beskæftigelsestilbud til voksne med autisme. AutismeCenter Holmehøj består af selvstændige boenheder i Ringe og Humlehaven i Ebberup ved Assens, hvor der er tilknyttet dagtilbud til hver af stederne.

Solcelleanlægget, som skal supplere elforbruget i ejendommen med grøn energi, bliver på 4 KW, svarende til typisk mindre husstandssolcelleanlæg. Opsætningen af solcelleanlægget i Kværndrup bliver til i et tæt samarbejde mellem Grøn Sol, som leverandør, og JKEL i Ringe, som forhandler. Peter Larsen, som er afdelingsleder i JKEL forklarer:

– Solcelleanlægget i Kværndrup er medvirkende til at give Region Syddanmark et ’grønt brand’. Og det er et ikke helt uvæsentligt signal at sende i disse tider, hvor grøn energi ligger mere og mere i vores bevidsthed, siger Peter Larsen, som forklarer at der også kan være en ret så fornuftig økonomi på elregningen med et solcelleanlag.
 

– Solceller er en CO2-neutral energikilde, som producerer elektricitet af solens lys. Samtidig
fungerer solcellerne således, at i de perioder, hvor der ikke bruges så meget el, drejer elmåleren faktisk baglæns og sparer el sammen til de perioder, hvor der er et større forbrug end solcellerne kan producere, forklarer Peter Larsen. 
Som en tommelfingerregel vil et solcelleanlæg typisk være betalt inden for 10 år, og med en  levetid på cirka 25 år, kan man med andre ord se frem til en lavere elregning de sidste 15 år af solcellernes levetid. Og det er uanset mængden af solskinstimer. 
  

Partner i Go2Green

Grøn Sol er en del af det nye klimainitiativ Go2Green, som sidste år blev etableret i Svendborg med Industrien Sydfyn som den oprindelige initiativtager.
GO2Green, som er en non-profit forening, arbejder for at skabe grønne jobs i Svendborg og en årlig målbar reduktion af energiforbruget og CO2 belastningen. Formålet er på sigt, at gøre Svendborg Kommune uafhængig af fossile brændstoffer. Herudover bygger det nye klimasamarbejde på et tæt samspil mellem de partnere som udgør Go2Green.  

– Vi betragter Grøn Sol som en netværksorganisation, som bygger på samspil i stedet for det egentlige konkurrencemoment. Og her er Go2Green en rigtig god arbejdsplatform, siger Louise Halgaard Gotfredsen, som er ansat som daglig leder af Grøn Sol. Louise Halgaard Gotfredsen og hendes mand Mads Madsen, som også sidder i Go2Green bestyrelsen, stiftede sidste år Grøn Sol sammen med VVS installatør Claus Hybel, som er kendt af mange gennem sit firma, Hybel VVS.
 

Grøn Sol har en målsætning om at være nationale inden for en årrække. På sigt har man planer om at etablere afdelinger i Jylland og på Sjælland. I dag er der 15 forhandlere af solcelleanlæg fra Grøn Sol i Danmark.
 

Udover projektet med solcelleanlægget i Kværndrup er Grøn Sol også ved at etablere 135 m2 solceller, svarende til 18 KW, på det nye Tåsinge Plejecenter. Også denne opgave sker i et tæt samarbejde med JKEL i Ringe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php