Virksomheder kan være fritaget for affaldsgebyret

29. april 2011

Så er det igen tid til at søge om fritagelse for affaldsgebyret

Langt de fleste virksomheder med et cvr- eller p-nummer i Svendborg Kommune skal være med til at betale for administration og håndtering af affald. Men enkelte virksomheder har mulighed for at blive helt eller delvist fritaget for affaldsgebyret.

Det drejer sig om hel fritagelse for
·         Virksomheder, hvis omsætning for 2009 var mindre end 50.000 kr.
eller
·         Virksomheder, som overhovedet ikke skaber nogen former for affald eksempelvis pap, papir, plast, brugte kontorartikler, pærer, lysstofrør og lignende i kraft af virksomhedens drift, og delvis fritagelse for
·         Virksomheder, som ikke bruger genbrugsstationen og som kan dokumentere det i form af aftale med en affaldstransportør.


– Nogle virksomheder blev fritaget for affaldsgebyret sidste år, men den fritagelse gælder ikke for i år. Derfor skal virksomhederne søge igen i år, fortæller driftsleder Finn Kallehauge fra Vand og Affald A/S.


– Heldigvis kan vi nu tilbyde en elektronisk løsning, så virksomhederne kun behøver gå ind via kommunens eller vores hjemmeside inden 1. juni 2011, udfylde blanketten og uploade den relevante dokumentation. Det gør det meget nemmere for både virksomhederne og os selv, fortsætter han.
Affaldsgebyret skal dække virksomhedernes brug af genbrugsstationerne, ligesom gebyret skal finansiere kommunernes udarbejdelse af affaldsregulativer og affaldsplaner, opretholdelse af affaldsdatasystem mv. Alle disse opgaver kommer fra staten, hvilket også betyder, at reglerne for affaldsgebyret og fritagelser er bestemt fra statslig side.

Læs mere på
www.vandogaffald.dk  eller  www.svendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php