Tåsinge forårsspirer

1. juni 2011Redaktør Christian Dan Jensen og mitsvendborg.dk udgør redaktionen på Tåsinge lokalbladet TØSINGEN. Bladet er netop igen på gaden med den 2.udgivelse i år.
(Foto: mitsvendborg.dk)

LEDER – Tøsingen juni 2011 

Man mærker det straks. Tåsinge er i forårsspir. Og trods de lidt ’bumlede’ forhold vi møder på vejen over sundet for tiden, fornemmer man tydeligt hvordan hele øen gør klar til at byde sommeren velkommen. Og til at byde de mange gæster velkommen som hvert år – især om sommeren, kommer på længere som kortvarigt visit.

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Lad os prøve at tage turen som ’gæsten’ til øen. Allerede i Sundhøjskrydset har vi tre valgmuligheder: højre, venstre eller ligeud. For os som kender forholdene ved vi, at ligegyldigt hvilken vej vi vælger, så oplever man Tåsinge i alle dens afskygninger. Vi tar´den til venstre denne gang.
Vi ser en ny Sydbank filial er skudt op henover vinteren, og skråt over krydset har Dagli’ Brugsen i Sundhøj været gennem en stor renovering. Plejecentret på Vindeby Pilevej har fordoblet deres boliger, og fået solceller på taget, og på den anden side af vejen har vi Sundhøjskolen, som jo altid summer af liv. Lige over tagryggen af den ligger ”Månedens gode eksempel” i form af Centerafdelingen, som for øvrigt lige er blevet bogudgiver. Men mere om det inde i bladet. Hvor du også kan læse om nybyggeriet af Sundhøjskolens Centerklasse på Eskærsvej, som bla. får et 250 m2 stort bevægelsesrum.

Straks herefter forlader vi Sundhøj. Det åbne land mellem Sundhøj og Troense, med den unikke udsigt over sundet og Svendborg by, er et enestående eksempel på hvordan landskabskulturen i sin æstetiske enkelthed fortæller os, at vi bevæger os fra et område til et andet. Vi er ikke i tvivl om, at vi har ’sluppet’ Sundhøj, og nu er på vej mod et nyt stykke Tåsinge.
I Troense modtages vi af den herlige duft af bundmaling, som imødekommende fortæller os, at der inden for ganske kort tid bliver fyldt op ved broerne, når skibenes mangfoldige udtryk igen pryder kyststrækningen. Vi kan allerede nu føle botanikken fra de lokalplanbeskyttede forhaver i Gammel Troense, når det hele om ganske kort tid står i fuld flor. Hotel Troense har fuld gang i konfirmationerne, og Sognehuset åbner snart igen som base for Troense Informationscenter, som nu er blevet en forening. Kunstnergruppen Tøsingerne´s udstilling åbnes for 11.år i træk til Juli, og også her forgår det i det aktive Sognehuset i Troense.

Den sidste del af turen går mod Tåsinge suverænt største turistattraktion: Valdemars Slot. Det 360 år gamle slot som Christian IV lod opføre til sønnen Valdemar Christian. I Pinsen forvandles slottet igen til tre dages livsstilsmesse, hvor over 20.000 gæster tager vejen til Tåsinge. Mange af disse gæster vil tage samme vej til slottet som vi netop har gjort.  

Jo, der er sandelig mange forårsspirer der bryder frem på Tåsinge i denne tid. Gå på opdagelse i nogen af dem i denne anden udgivelse af TØSINGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php