348 ben løb Tåsingeløbet

1. juni 2011Starten er gået for de 174 der deltog i Tåsingeløbet i marts.
(Foto: mitsvendborg.dk)


Den 20. marts 2011 var dagen, hvor Sportens Venner Tåsinge skulle forsøge sig som løbsarrangør. Det skete med Tåsinge Løbet, som
blev afviklet i forbindelse med DGI Løbemessen i Tåsingehallen.

AF CHRISTIAN DAN JENSEN OG MORTEN HEITMANN
 

Det var “oppe og vende” allerede med henblik på at starte i 2010, men kom så på banen her til marts 2011 – Tåsinge Løbet. En lille løbskomite blev nedsat, og forberedelserne gik i gang. Det var om at finde et tidspunkt, hvor det var muligt at få et løb ind i kalenderen, da der efterhånden er mange løbsarrangementer hen over forår og efterår.
DGI, der sidste år havde afholdt løbemesse i Tåsinge Hallen, blev kontaktet, og der blev givet lov til at afvikle løbet samtidig med, at DGI afholdt løbemesse i Tåsinge Hallen.
 

Løbet sat i gang af Michael Falch
Løbet skulle foregå på offentlig vej, i by, i skov, bruge boldbaner m.v. Derfor skulle der tages  kontakt til politihjemmeværn, fodboldklub, kommune, campingpladsen og skovejere – for at få tilladelse til lidt afspærring, samt sikre at løbet kunne gennemføres på dagen. Hjælpere til dagen ville også være nødvendigt, og man havde naturligvis varskoet de tre klubber; Tåsinge Gymnastikforening, Tåsinge Håndboldklub og Tåsinge Forenede Boldklubber, så der var fin opbakning herfra.

DGI var behjælpelige med at få etableret tilmeldingsmulighed via nettet. På selve dagen skulle ruten sættes op, hvilket ikke var det store problem – det gælder bare om at starte tidligt nok. 
Hvem skal speake og hvem skal starte? Skal der være opvarmning og levende musik? Alle spørgsmål der var oppe at vende. Man gjorde et scoop og fik Michael Falch til at starte løbet.
174 løbere
De fleste hjælpere var klar samtidig med åbningen af løbsmessen klokken 10, hvor alle fik en fantastisk gymnastikopvisning at se inde i Tåsingehallen. Der var 100 forhåndstilmeldte, og det blev til 74 eftertilmeldte. Så i alt 174 løbere på dagen.

Sol var der ikke meget af, det var vel nærmest omkring 3-5 grader og noget diset vejr, men humøret var alligevel højt.
Der var samlet start for 6 og 10 km ruterne. En omgang på boldbanen, så mod Vindeby for 10 km turen og til højre mod Troense for 6 km turen. For 10 km turen var det jo en herlig start, da det stort set gik ned gennem Vindeby de første to kilometer. Herefter gik turen igennem lidt større udfordringer som Bregninge Skoven.
6 km turen kom fra hallen og ind i Troense og drejede til venstre på Gl. Nybyvej. For begge turene var det hele Gl. Nybyvej ud til Kirkebakken, og det er en ’god bakke’. Folk begyndte at komme ind fra 6 km ruten efter godt 27 minutter, men de hurtigste på 10 km var hurtige og kom snart derefter – efter godt 34 minutter. Den sidste var i mål efter 1 time og 19 minutter (resultatlisten kan ses på www.sportensvennertaasinge.dk).
Af de 174 tilmeldte var der en enkelt, der trak sig fra løbet, og enkelte havde meldt både sig selv og deres barnevogn til, hvor det kun var den ene, der fik registreret tid. Så arrangøren er overbevist om, at alle har fået registreret en tid, og at der ikke ligger nogen ude i terrænet et sted.

Der har efterfølgende været kritik af løbet i forhold til, at 10 km distancen skulle have været for kort. Det er en beklagelig fejl, og derfor hører arrangøren gerne nærmere om forslag, kommentarer og idéer til løbet, hvilket kan ske ved at skrive til
taasinge.lobet@gmail.com.  

Tåsinge Løbet igen til næste år
Ud over at give folk et løbetilbud i det sydfynske har løbet naturligvis også det formål at få samlet penge ind til nogle af sportsklubberne/-foreningerne på øen, for at give dem et bidrag til deres prisværdige ungdomsarbejde. Det lykkedes at samle lidt ind, selv efter at der er afholdt nogle engangsomkostninger i forbindelse med arrangementet her første år. Det er Sportens Venner Tåsinge, der står for uddeling af beløb til klubberne.

– Vi er tilfredse og kommer igen til næste år, hvor vi vil være lidt tidligere ude med annoncering, og vi vil foretage nogen justeringer i forhold til dette første års arrangement.
Naturligvis vil vi sige mange tak til vores sponsorer: Sporten, Fonden for Svendborg Sparekasse, Kims og Rynkeby, samt til DGI for at tage godt imod os og hjælp med tilmelding, Flemming i Tåsingehallens Cafeteria for samarbejdet, SG-Atletik for lån af rekvisitter, siger Morten Heitmann, som er en del af løbskomiteen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php