Der bor en bager..

3. juni 2011Vindeby Bageri er det eneste tilbageværende bageri på Tåsinge.
(Foto: mitsvendborg.dk)


Efter at Landet Bageri tidligere på året, efter 37 år som bageri på Tåsinge, valgte at lukke forretningen, er der nu blot een bager tilbage på Tåsinge. Den ligger i Vindeby, og her bager man brødet ’helt fra bunden’.

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Vindeby Bageri har eksisteret siden 1930, og det har igennem tiderne været ejet af flere forskellige. Den 1. maj 2003 købte Erik og Gitte Rasmussen bageriet, og det har ifølge Gitte Rasmussen været otte gode og spændende år med masser af udfordringer.

– Da vi startede i 2003, var der kun Erik i bageriet og mig samt fire piger i butikken. Det har sidenhen udviklet sig til, at der er ansat en bagersvend og en lærling i bageriet, og i butikken
er der ud over mig, en butiksansat på deltid samt otte piger, fortæller Gitte Rasmussen. Og forretningen er også ’mobil’. I forbindelse med at Landet Bageri valgte at lukke, blev ægteparret kontaktet af Landet Brugs, som spurgte, om de ville levere brød ud til dem.
– Det sagde vi ja til, og det kører Erik nu ud med hver morgen, fortæller Gitte Rasmussen.

Ingen færdigkøbte melblandinger
Vindeby Bageri lægger vægt på de gamle traditioner. Det kommer blandt andet til udtryk ved valg af kager og brød og indretning af butikken.

– Vi har et stort sortiment i specialbrød og rugbrød, og vi er især kendt for vores delikatesserugbrød, som er et fuldkornsrugbrød bagt fra bunden, som resten af vores sortiment også er. Det vil sige, vi har ingen færdigkøbte melblandinger, forklarer Gitte Rasmussen, som også fortæller, at man i stedet for de færdigkøbte produktionsprodukter har hjemmelavede kornblandinger og bruger koldhævede og langtidshævede fordeje som smagsforstærker i brødet.
Det skulle efter sigende give en helt unik smag, men kan desværre også betyde, at hvis der laves en fejl, må et brød udgå den dag, da det ofte tager 8-24 timer at frembringe et nyt færdigt brød!

– Vores sortiment spænder lige fra rugbrød og franskbrød til wienerbrød, tørkager, kransekage,
småkager, makroner, lagkagebunde, tvebakker og meget andet. Alt sammen fremstillet og bagt i vores bageri! Det virker måske en smule traditionelt, men det mener, vi er vores stærke side, da vi har en utrolig bred kundekreds, siger Gitte Rasmussen og fortsætter:

– Vi lægger stor vægt på kvaliteten af de råvarer, vi bruger. For eksempel bruger vi Belcolade chokolade fra Belgien til vores kager og ægte fransk og italiensk mel til nogle af vores brød.
Vi er altid åbne over for publikums ønsker i det omfang, vi formår – uanset om det er dåbs-, konfirmations- eller bryllupskagen eller kage til anden festlig lejlighed, så kom ind og snak med os, siger Gitte Rasmussen. 

Åbningstider:
Mandag: Lukket.
Tirsdag – Fredag: 6.30 – 17.30
Lørdag – Søndag: 6.30 – 16.00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php