Kom sejlende og åbnede galleri

8. juni 2011Billedkunstner Jette Møller kom sejlende til Tåsinge sidste år. Nu bor hun med sin mand i Gl. Nyby og driver Galleri JMArt på Bregningevej 39 i Vindeby. Bagved Jette Møller et af hendes egne malerier: ’Danserens pause’.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.jmart.dk

Hen over sommeren sidste år tog Jette Møller springet fra fastlønnet receptionist – med bopæl i Skive – og ud i selvstændigheden som billedkunstner og galleriejer på Tåsinge.
TØSINGEN tegner et portræt af Galleri JMArt i Vindeby.

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
 

Der skulle ikke de store overvejelser til, da Jette Møller og hendes mand i juni sidste år kom sejlende gennem Svendborgsund med kurs mod Tåsinge. Her skulle de bo. Jobbet som receptionist i Skive blev sat på standby, og parret rykkede til Sydfyn, hvor de inden for en måned havde købt hus i Gl. Nyby.

– Vi var helt solgt til Tåsinge. Her er alt, vi har brug for. Og så var muligheden tilstede for at udleve min drøm om at blive galleriejer og udfolde mig kreativt på lærredet, fortæller Jette Møller, som startede med at male i 2005.
De første år, Jette Møller gjorde med pensel og lærred, var i abstrakte malerier. Dette skulle dog ændre sig tre år efter, hvor Jette Møller fandt sin ’egen streg’ i form af fortolkninger på lærredet af den menneskelige anatomi. Med fokus på lyset, som falder ind i kroppen, nyder Jette Møller at få det store spænd frem mellem lys og skygge.


– Jeg forsøger at give mine motiver noget historik og autenticitet. Mine billeder skal lede beskueren mod egne tanker i hvilken historie, billedet fortæller, forklarer Jette Møller.

Galleri og rammeværksted
Der gik kun kort tid, fra parret var flyttet fra Jylland til det sydfynske, førend de helt rigtige fysiske rammer for eget galleri meldte sig. Således fik Jette Møller etableret sit eget galleri i den ene ende af Vindebycentret på Bregningevej 39 i Vindeby. Galleriet, som lyder navnet Galleri JMArt, skulle samtidig fungere som atelier for kunstneren fra det jyske.

– Det, at der kommer mennesker ind i galleriet, mens jeg er i en kreativ proces, er meget givende. Det er både sjovt og inspirerende at høre folks kommentarer, samt lytte til hvordan folk ser udtrykket i ens billede, siger Jette Møller, som ud over sin egen kunst også udstiller og sælger kunst for 20 andre kunstnere, som er tilknyttet Galleri JMArt.
Ud over salg af kunst tilbyder Galleri JMArt også indramning. Med eget rammeværksted kan folk komme og få deres billeder i forskellige størrelser indrammet. 

Kunstnere fra hele Danmark
Galleri JMArt udstiller og sælger udelukkende kunst af udenbyskunstnere. Og det er ikke fordi, galleriet ikke vil åbne dørene for de lokale kunstnere, men for at tilføje området noget nyt.
– Der er rigtig mange dygtige og inspirerende kunstnere på Sydfyn – ikke mindst her på Tåsinge. Men hvorfor skulle folk ikke købe deres kunst direkte hos kunstneren selv frem for her i mit galleri?, siger Jette Møller og fortsætter:

– Jeg vil gerne give kunstinteresserede i lokalområdet nye input. Derfor er den kunst, man kan opleve i Galleri JMArt, hovedsageligt fra kunstnere fra andre steder i landet og fra Tyskland.

Føler du, at det har været svært som tilflytter at blive en del af de eksisterende lokale kunstnermiljøer?

– Det har på alle måder været en positiv oplevelse at flytte herned. Da vi holdt åbningsreception i galleriet sidste år, blev vi budt velkommen og mødt med rigtig mange lykønskninger fra kunstnerkredsene på hele Tåsinge. Især har kunstneren Anette Bøtter fra Galleri Storm i Troense været enormt sød og imødekommende. Jo, der er rigtig mange dejlige og kreative mennesker her på øen, smiler Jette Møller.

Du kan opleve kunst fra Galleri JMArt på Livsstilsmessen på Valdemars Slot i Pinsen, hvor galleriet sammen med 10 kunstnere udstiller i det gamle legetøjsmuseum. På 550 m2 vil godt 350 billeder samt andre kunstformer kunne ses i perioden den 11. – 13. juni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php