Talent med omtanke

12. juni 2011(Foto: Bo Hansen)

Uffe Troensegaard blev tidligere på året kåret til Svendborg Kommunes største sportstalent. Det er baggrunden for denne artikel, men som artiklen vil afsløre, indeholder Uffe meget andet end blot et stort talent for fodbold.
 

AF BO HANSEN
 

Han er topscorer i U-19 divisionen for hans klub FC Svendborg med 17 mål i 22 kampe. Han er en drønfarlig angriber med hurtighed og teknik som sine kendetegn. Han har spillet tre ungdomslandskampe, senest i oktober 2010 mod Schweiz. Alligevel er Uffe helt nede på jorden, og da jeg spørger ham om, hvad han drømmer om i fremtiden, svarer han:

– Jeg tænker ofte på en monolog fra filmen Nordkraft. Der siger en af hovedpersonerne således: Først er man i den orale fase, hvor man synes, man er en ener, talentfuld og ganske enkelt unik. Bagefter følger den banale fase, hvor man finder ud af, at man ikke er anderledes fra andre mennesker. Jeg har set mange dygtige fodboldspillere på min alder blandt andet i landskampene, og jeg er ikke længere så naiv at tro, at jeg bliver den nye Messi. Fodbold er min hobby, og jeg holder meget af de oplevelser, sporten giver.


De første barnestøvler blev trådt på Tåsinges fodboldbaner. Her spillede Uffe i mange år og nød klubbens gode ungdomstrænere og samværet med vennerne. De fleste, som dengang så Uffe spille fodbold, kunne godt se, at han var en fodboldspiller af en særlig støbning, og det var derfor naturligt, at han forsøgte sig i Svendborg. Her skulle det dog hurtigt vise sig, at han også blev en af de bedste. Så god at det blev til landskampe.  
Uffe Troensegaard er spændt på, om FC Svendborg får licens til at spille i U-19 divisionen igen i den kommende sæson. Han er glad for klubben, men siger samtidig, at han overvejer andre løsninger, hvis ikke der udstedes licens til den sydfynske klub. Med et år tilbage på gymnasiet i Svendborg er alternativerne få. Hvis ikke FC Svendborg får den omtalte licens, så kunne fremtiden ligge på et odenseansk ungdomshold, eller han kunne simpelthen springe et år over og blive senior et år før tid. Uffe har allerede fået debut på FC Svendborgs 2.divisionshold, så lidt kendskab til de voksnes niveau har han.

Uffe slutter alligevel interviewet med at drømme lidt. Han fortæller, at han drømmer om en dag at spille en Superligakamp eller to. Men inden det bliver en realitet, vil han som de fleste andre unge mennesker gerne rejse ud i verden for at opleve andre folkeslag.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php