Skolebyggeri med fokus på elevers behov

13. juni 2011Formand for Børn- og Ungeudvalget Hanne Klit (A) tager første spadestik sammen med en elev fra Sundhøjskolen.
(Foto: mitsvendborg.dk)


Den 8. marts 2011 blev første spadestik taget til nybyggeriet af Sundhøjskolens Centerafdeling, Eskærvej 69, Tåsinge. Byggeriet indeholder blandt andet et 250 m2 stort bevægelsesrum, som skal understøtte elevernes motoriske udvikling.
 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
 

Elever, personale, politikere, entreprenøren og repræsentanter fra administrationen var inviteret til at festligholde begivenheden, der blev fejret med taler v/ formanden for Udvalget for Børn og Unge, Hanne Klit (A) og Kim Birkerød fra MT-Højgaard. Efterfølgende blev der serveret forfriskninger i Tåsingehallen.
 
 

En skole med muligheder
Byggeriet er i de store linjer og i de små detaljer målrettet behovet hos forskellige grupper af elever med særlige behov – herunder elever med diagnosen: gennemgribende udviklingsforstyrrelser med autistiske træk. Med skolens indretning er der mulighed for at kompensere for de vanskeligheder, som elever med særlige behov har. Dermed skabes muligheden for, at skolens elever kan opnå de samme resultater, som eleverne i den almene skole. Lederen af Centerafdelingen, Kasper Føns, forklarer om byggeriet:

– For besøgende på skolen uden dagligdags kendskab til elever med særlige behov vil skolen nok opleves som en skole med utroligt mange rum. De mange rum vil give eleverne mulighed for at kunne skærme sig i de situationer, hvor de har behov for det. For fagfolk vil skolen forhåbentligt opleves som værende meget nær det perfekte i forhold til indretning til denne elevgruppe, siger Kasper Føns.
Skolens indretning har fokus på at sikre elever og personale mulighed for at kunne skabe ro, nærhed og mulighed for fordybelse både inde og ude. De særlige krav til akustik og lysforhold imødekommer behovet hos elever med særlig sensitivitet, så de har mulighed for at kunne koncentrere sig i timerne, og bevægelsesrummet på 250 m2 skal understøtte elevernes motoriske udvikling.  

Fakta om byggeriet
Der er tale om en nybygning af den eksisterende Centerafdeling. Skolen forventes at tages i brug omkring februar 2012 og kan rumme 60 elever. MT Højgaard, der er totalentreprenør på byggeriet, bygger ca. 2000 m2, og prisen for byggeriet er 29,2 mio. kroner.  

Udbudsmaterialet er blandt andet blevet til i samarbejde med Christoffer Beaver, der er en engelsk ekspert i byggeri til mennesker med autisme og ADHD. Også elever, forældre, personale og ledelse i Centerafdelingen har været involveret i udbudsmaterialet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php