Klokkefrøkoncert, kalk og fossiler

2. juni 2011De store kalkgrave ved Klintholm ligger smukt ud til Storebæltskysten og byder på et væld af særprægede oplevelser. Her er en god bestand af den ellers meget sjældne klokkefrø og her kommer kalken, som det eneste sted på Fyn, op i jordoverfladen. Kalken er dannet i havet i en fjern fortid, og nu kan vi finde fossiler fra de dyr, der levede dengang. Kalken rummer også en spændende historie om menneskers slid for at bryde den og takket være kalken byder området også på en speciel flora.
 

Og det er hertil, at Fynske fossilsamlere og Svendborg kommune mandag den 6. juni kl. 18.30 byder på en guidet tur.
 

Mogens K. Hansen fra Fynske fossilsamlere guider os ind til fortiden. Lise Neergård Larsen fra Gudme lokalråd fortæller os, hvordan man brød kalk på stedet helt op til for få år siden, mens Arne Bruun fortæller om floraen og ikke mindst klokkefrøerne, som vi håber på, vil give os en helt speciel koncertoplevelse.
 

Praktisk fodtøj og evt. en lille hammer og poser/bægre til fossilerne vil være godt at have med til turen, der starter på P-pladsen ved Stenagergård, Klintholm Strand 6.
 

Arne Bruun fra Svendborg Kommune kan fortælle mere om turen på telefon 62 23 34 31.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php