Borgmestre bag roret i Sejlskibstræf

13. juni 2011


Svendborgs borgmester Curt Sørensen (A) indbyder borgmestrene i Kerteminde, Middelfart, Sønderborg, Marstal og Faaborg til at medvirke i Fyn Rundt for bevaringsværdige skibe.

En række fynske borgmestre er med, når sejladsen Fyn Rundt for bevaringsværdige skibe tager turen rundt om Fyn fra den 24. juli til den 29. juli.
 

Det er Svendborgs borgmester Curt Sørensen, der selv er lystsejler, der har taget initiativet til en såkaldt borgmesterstafet. Planen er, at borgmestrene fra de byer, hvor sejladsen kommer i havn skal sejle med en del af turen. Bagefter skal de skrive en logbog om deres oplevelser samt hvorfor det er vigtigt, at bevare de gamle sejlskibe.
 

Curt Sørensen kan se mange argumenter for at bevare de gamle sejlskibe.

– Sejlskibene er et vigtigt led i fødekæden til handelsflådens maritime uddannelser. Danmark er en stor søfartsnation, men hvis vi ikke sikre den sejlende kulturarv vil en del af historien gå tabt. Det var med ”hvide sejl” at vi skabte forbindelse til de fjerneste kroge af verden for snart mange år siden. Hertil kommer, at der er en stor herlighedsværdi i at kystkommunerne rundt i Danmark får besøg af de gamle sejlskibe og mange kommuner har indgået aftaler om ”frihavnsordninger”, siger Curt Sørensen, og tilføjer, at der også er hele den turistmæssige side i at bevare de gamle sejlskibe.


– Flere steder benyttes de i forbindelse med markedsføringsaktiviteter. De bruges til konferencer, ligesom de også i nogle tilfælde bruges i forskellige socialpædagogiske rammer. Hvor netop det at komme ud og være aktiv på et sejlskib giver nogle helt andre udfordringer end på land, påpeger Curt Sørensen.
 

Martin Stockholm, leder af Maritim Center Danmark, glæder sig over, at borgmestrene er med på årets sejlads, der starter i Kerteminde og via Middelfart, Sønderborg, Marstal, Faaborg slutter i Svendborg fredag den 29. juli.
 

– Der er ingen tvivl om, at borgmestrenes egne oplevelser på et af de gamle træskibe kan være med til at sætte fornyet fokus på de udfordringer som ejerne af træskibene har, siger Martin Stockholm, der forventer at op mod 40 træskibe deltager i årets sejlads.
 

Udover Svendborgs borgmester Curt Sørensen har foreløbig også Ærø Kommunes  borgmester Karsten Landro, Kertemindes borgmester Sonja Rasmussen samt Faaborg-Midtfyns borgmester Hans Jørgensen meldt sig til. Fra Middelfart Kommune deltager borgmester Steen Dahlstrøm og fra Sønderborg kommune kultur- og erhvervsudvalgsformand Stephan Kleinschmidt.
 

Sejladsen starter mandag den 25. juli kl. 8.00 fra Kerteminde med kurs mod Middelfart. Men allerede fra lørdag den 23. juli begynder træskibene at komme til Kerteminde.
 
Læs mere om årets sejlads på www.fyn-rundt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php